Doliu în presă! O jurnalistă a fost omorâtă. E cutremurător unde a fost găsit trupul femeii

Publicat: 16/04/2018 | 15:29

Statul Salvador este în doliu, după ce o jurnalistă a fost ucisă. Moartea violentă de care a avut parte Karla Turcios, care avea 33 de ani, i-a șocat pe anchetatori. Însuși președintele Salvadorului, Salvador Sanchez Ceren, a cindamnat asasinarea tinerei jurnaliste și a cerut serviciilor de securitate să găsească urgent criminalul sau criminalii.

Jurnalista salvadoriană, Karla Turcios, a fost dată dispărută duminică. La câteva ore de la anunțul disperat al familiei, ea a fost găsită moartă, potrivit Agerpres. Vestea tristă a fost titrată de cotidianul La Prensa Grafica, aparţinând grupului pentru care lucra. „Asasinarea jurnalistei Karla Turcios”, a scris jurnalul pe contul său de Twitter.

Potrivit cotidianului, corpul jurnalistei a fost descoperit pe un drum în împrejurimile localităţii Santa Rosa Guachipilin, la 100 de kilometri nord-est de San Salvador. O sursă din cadrul procuraturii salvadoriene a declarat că sâmbătă seară a fost descoperit corpul femeii pe drumul respectiv, dar în absenţa documentelor personale victima nu putut fi identificată pe loc şi corpul a fost transferat la morgă.

Jurnalista Karla Turcios a fost strangulată

Medicii legiști vor stabili cu exactitate cauza morții, dar, potrivit primelor informații din anchetă, tânăra a fost probabil strangulată. Dispariţia Karlei Turcios, mama unui copil, a fost semnalată duminică de familia sa şi de La Prensa Grafica. Potrivit unui poliţist citat de cotidian, soţul jurnalistei, Mario Huezo, a „recunoscut cadavrul”.

„Suntem solidari cu familia în aceste momente dificile”, a declarat La Prensa Grafica, publicând pe Twitter o fotografie a tinerei jurnaliste.

Preşedintele Salvadorului, Salvador Sanchez Ceren, a condamnat pe contul său de Twitter uciderea ziaristei Karla Turcios.

„Am ordonat serviciilor noastre de securitate să efectueze o anchete rapidă şi eficientă pentru a trimite vinovaţii în faţa justiţiei cât mai curând posibil”, a scris şeful statului salvadorian pe pagina sa de Twitter.

O sursă din cadrul procuraturii a declarat pentru AFP, fără să ofere detalii, că ancheta a început şi că „există diverse ipoteze” asupra morţii jurnalistei.

„Nu există indicii că asasinarea ei are legătură cu activitatea de jurnalist”, a declarat directorul poliţiei naţionale, Howard Cotto, citat de presa salvadoriană.

Citește și...