Doliu uriaș în sportul românesc: “Drum bun spre alte zări, campionule!”

Publicat: 29/12/2018 | 10:39

S-a stins din viață campionul de raliu Dan Mărgescu. Norris Mageanu, fostul iubit al Corinei Dănilă şi preşedinte al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a dat share anunţului despre ultimul drum al lui Dan Mărgescu.

“Retragerea unui campion! Echipa de competiţii ARO este convocată în regim de CO, sâmbătă, 29 decembrie, orele 10.30, la Biserica Sf. Nicolae din municipiul Câmpulung, pentru a-l conduce pe ultima “probă specială” pe care a fost Colegul, Prietenul, Inginerul, Şeful, Campionul Dan Mărgescu! Slujba de înmormântare va începe la orele 11 la Biserica Sf Marina, după care raliul lui Dănuţ se va încheia în “parcul închis” din Cimitirul Grui”, se scrie în anunţul morţii lui Dan Mărgescu.

Pe fotografia cu doliu mai scrie: “Drum bun spre alte zări, campionule!”

S-a stins din viață campionul de raliu Dan Mărgescu

”Echipa Aro este în doliu! Am mai pierdut un campion! Dan Mărgescu a plecat dintre noi!”

”Echipa Aro este în doliu! Am mai pierdut un campion! Dan Mărgescu a plecat dintre noi!”, a fost anunțul făcut de vicepreședintele FRAS Cătălin Nicolaescu. Dan Mărgescu, alături de Radu Gheorghe, Cătălin Nicolaescu si de regretatul Sorin Țențu, au dezvoltat bolidul de concurs  ARO 10 Super Rally. Toți au fost toți piloți de uzină ai constructorului muscelean.

Bazat pe modelul de serie ARO 10, de la care a preluat însă doar forma, ARO 10 Super Rally, a reprezentat un hibrid, în care se regăseau piese componente produse la ARO Câmpulung, dar și piese Renault, Volvo, Ford sau Toyota.  Pentru iubitorii de automobilism, școala de la ARO a însemnat o înaltă distincție. Când erau pe pistă piloții de la uzina ARO toți spectatorii se așteptau la spectacol de cea mai înaltă calitate. Dan Mărgescu a fost unul dintre cei care au oferit acest spectacol.

Multă vreme, Dan Mărgescu a fost navigatorul lui Cătălin Petcu. Apoi, Dan Mărgescu a fost copilot în echipă cu Gheorghe Radu. Împreună au fost campioni la grupa H.

Citește și...