Doliu uriaș în televiziune, în miez de noapte. Celebrul prezentator de știri a murit într-un accident cumplit

Publicat: 12/02/2019 | 09:19

Unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori de știri și, totodată, una dintre cele mai cunoscute voci ale jurnalismului brazilian a murit luni noapte, într-un accident de elicopter care a avut loc la Sao Paolo. Ricardo Boechat avea 66 de ani. Ricardo Boechat a fost ziarist şi prezentator de ştiri, el lucrând pentru importante publicaţii din Brazilia, precum, O Globo, O Dia, O Estado de São Paulo sau Jornal do Brasil.

De asemenea, a fost director de ştiri şi prezentator la postul de radio BandNews FM şi a deţinut poziţia de prezentator tv la Jornal da Band. Ricardo Boechat a câştigat de trei ori premiul de Jurnalistul Anului în Brazilia, scrie rtv.net.

O coincidenţă nefericită face ca el să fi vorbit timp de aproape 10 minute, cu două ore înainte, la radio BandNews FM, despre succesiunea de tragedii care a avut loc în Brazilia, în 2019. El a vorbit despre barajul care s-a rupt şi a provocat 325 de morţi la Brumardinho, dar şi de incendiul de la baza lui Flamengo, în care 10 copii şi-au pierdut viaţa.

Ricardo Boechat era născut pe 13 iulie 1952 în Argentina, la Buenos Aires, părinţii săi fiind diplomaţi brazilieni detaşaţi în această ţară. Elicopterul în care se afla jurnalistul s-a prăbuşit luni după-amiază, pe autostrada Anhanguera, de lângă Sao Paulo, lovind inclusiv un camion care se adla în mişcare. Mai multe personalităţi politice au transmis condoleanţe şi şi-au exprimat tristeţea, între acestea şi preşedintele Jair Bolsonaro.

Înregistrarea din emisiunea de luni a lui Ricardo Boechat:

 

Citește și...