Donald Trump, măsuri de ultim moment. Președintele S.U.A. a declarat Stare de Urgență în Arkansas

Autor:
Publicat: 28/08/2020 | 17:11
Donald Trump, măsuri de ultim moment. Președintele S.U.A. a declarat Stare de Urgență în Arkansas

Donald Trump a luat măsuri de ultim moment. Președintele S.U.A. a declarat Stare de Urgență în Arkansas.

Donald Trump a declarat Stare de Urgență în Arkansas, din cauza uraganului Laura. Președintele S.U.A. a ordonat să autorităților să suplinească eforturile de a restabili liniștea și ordinea, precum și siguranța cetățenilor.

Uraganul Laura a produs pagube uriașe. Donald Trump ia măsuri

Acțiunea președintelui Donald Trump autorizează Departamentul Securității Interne, dar și Agenția Federală de Management pentru Situații de Urgență (FEMA), să coordoneze toate acțiunile ce au ca scop atenuarea suferințelor provocate de astfel de dezastre naturale, dar și gestionarea corectă a situațiilor generate de pagubele produse de uraganul care a lovit extrem de puternic.

De asemenea, Donald Trump ia în calcul toate variantele pentru a se asigura, în cazul în care mai există astfel de situații periculoase, că toți cetățenii beneficiază de siguranță și ajutor.

Mai exact, potrivit presei internaționale, FEMA este autorizată să identifice, să mobilizeze și să ofere, la discreția cetățenilor, echipamente și resurse necesare pentru a trece peste situațiile de urgență. În declarația oficială a președintelui Statelor Unite ale Americii se menționează faptul că aceste servicii vor fi oferite dintr-un procent de 75% din finanțarea federală.

Stare de Urgență în Utah, din cauza pandemiei de COVID-19

Autoritățile au decis să declare stare de urgență până pe 20 septembrie, după creșterea numărului de noi cazuri de Covid-19. Află mai jos unde s-a întâmplat asta.

Guvernatorul din Utah a anunțat că statul se va afla în stare de urgență până pe 20 septembrie, după ce legislativul a refuzat să prelungească starea deja în vigoare.

„Oamenii încă mor, rata de infectare este încă foarte ridicată, Nu știu ce va fi peste alte 30 de zile”,a declarat guvernatorul Gary Herbert, potrivit PBS Utah.

Starea de urgență fusese deja instituită și a reprezentat un subiect de discuții aprinse între guvernator și puterea legislativă.