Drama prin care a trecut Monica Pop: ”Am aflat că o să mor şi nu mi-a fost frică!” Dezvăluiri zguduitoare

Publicat: 26/09/2017 | 12:08
Drama prin care a trecut Monica Pop: ”Am aflat că o să mor şi nu mi-a fost frică!” Dezvăluiri zguduitoare

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a povestit sâmbătă, la Antena 3, cât a suferit după ce a aflat că are cancer. 

Monica Pop a dezvăluit cum a învins cancerul, de două ori, şi a dat sfaturi de prevenţie pentru îngrozitioarea maladie. Medicul a spus că, în primă fază, când a aflat, s-a predat. 
 
”Colegul care m-a operat, Mircea Beuran, nu mi-a spus nimic. Am văzut în biletul de externare. E foarte delicat să spui unui prieten că are cancer. Am pornit la drum cu o prostie mare, să nu fac nimic. E o tâmpenie, o prostie, dar aşa trece omul prin astfel de lucruri. 
 
A fost pentru mine, aşa, o sabie, când mi-a spus… Eu am făcut tot ce am putut, acum să te vadă şi oncologul. Am întrebat de ce? Aş fi făcut o mare prostie dacă persistam în a nu face nimic. Am făcut tratamentul. Colegul m-a externat de două ori într-o luni şi a treia oară într-o vineri. A doua zi m-am dus la serviciu, deşi mi s-a spus să stau două luni acasă. Sfatul meu, duceţi-vă la lucru. Faceţi ceva. Nu vă lăsaţi cotropit de starea asta.
 
Tratamentul nu e uşor de suportat. Am trecut prin momente nu foarte uşoare. Exemplu, la unul dintre tratamente aveam perfuzie de 48 de ore. Am pus pompa într-o fustă…
 
Dacă eu am putut lucra, poate oricine. Colegii m-au susţinut total. Şi familia şi foarte mulţi actori. 
E important şi să nu vorbeşti despre asta. 
 
Primul lucru care mi-a trecut prin cap când am aflat a fost că o să mor şi nu mi-a fost frică. Asta mi-a trecut prin cap. Apoi, m-am gândit că de ce să aştept eu lucrul ăsta??
 
Cancerul nu e o boală incurabilă! E severă, dar nu incurabilă. Acum, mortalitatea din cancer e de 20 la sută, nu ca acum 20 de ani, invers. 
 
Îmbolnăvirile de cancer sunt acum foarte frecvente. 
 
Să ştiţi că orice organism are celule maligne, canceroase. Prin sistemul de apărare, acestea sunt eliminate. Când nu, ele se grupează într-un loc şi formează tumoră.
 
Imunitate scăzută, atunci organismul nu se mai apără. Boala secolului este depresia. Care duce la scăderea imunităţii. Apoi, odihna. Trebuie minimum să se doarmă 6 ore. Apoi, alimentaţia care trebuie să cuprindă nişte lucruri. Un medic ne-a spus să nu plecăm niciodată de acasă fără să luăm măcar o proteină. 
 
Eu am făcut mereu vaccin antigripal. Recomand tuturor. De când fac acest vaccin, nu am luat nicio răceală foarte mare. N-am luat nimic nici când am făcut citostatice. Pe toţi îi sfătuiesc să facă vaccinul. Indiferent ce boli au”, a spus Monica Pop.
 
”N-am devenit mai credincioasă, nu sunt un om religios. Am văzut copii murind de boli grave în chinuri. Eu consider că cineva a greşit el să plătească, nu altcineva! Am avut un caz, o fetiţă care avea mari dureri. Mama ei ne-a cerut să facem ceva, să nu o mai doară. Am făcut anestezie, singurul lucru pe care-l puteam face. Mă întreb de ce trebuie să treacă oameni de treabă, care au făcut bine, prin asemenea dureri? Am şi eu credinţa mea, într-un anumit fel”, a dezvăluit Monica Pop. 
Citește și...