Drama secretă a lui Gigi Becali! Motivul pentru care nu a vrut niciodată să vorbească despre asta

Publicat: 21/07/2020 | 13:25

Gigi Becali se numără printre cei mai puternici oameni de afaceri din România și toată lumea îl cunoaște drept un bărbat extrovertit… Însă, cu toate acestea puțini știu că, în urmă cu 30 de ani, el a trăit o dramă fără margini. Experiența a fost atât de traumatizantă, încât au fost extrem de rare momentele în care a adus-o în discuție. Familia finanțatorului de la FCSB înțelege cel mai bine motivul pentru care acesta nu a vrut să vorbească niciodată public despre moartea surorii sale.

Citește și: Motivul lui Gigi Becali să nu poate mască de protecție: “La mine este altceva…nu are cum sa fie niciun fel de microb”

Drama secretă a lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB

La câteva luni după Revoluția sângeroasă din 1989, familia lui Gigi Becali a fost în doliu. Sora cea mare a afaceristului s-a stins fulgerător la vârsta de 44 de ani. Înainte să părăsească această lume, Dorina Becali își împlinise un vis: a reușit împreună cu sora sa, Domnica, să cumpere un teren în Pipera, unde au construit un cimitir în care să fie înmormântați copiii morți înainte să fie botezați.

“Sora lui Gigi, care a murit, a fost în clasă cu mine; noi am fost botezați în aceeași apă cu Dorina, sora lui Gigi, și am fost crescuți împreună, ca frații. Ea a murit pentru că s-a sacrificat să îngroape copii rămași fără ajutor, care nu mai puteau să fie înmormântați și ea a răcit acolo, în cimitir, îngropând copii… a făcut pneumonie și a murit după Revoluție”, a declarat Giovanni Becali într-un interviu mai vechi, relatează prosport.ro.

Nu rata: Gigi Becali ar vinde FCSB cu 200 de milioane de euro, dar… “Aia mică nu vrea, a zis: «Vreau ca tata, până la 90 de ani, să…”

Ideea emoționantă a Dorinei Becali s-a născut în sufletul ei în ziua în care a fost martoră la un moment înfiorător. Într-una dintre zilele în care era internată într-un spital din București, ea a văzut un câine purtând în gură un picior de bebeluș care provenea de la un avorton aruncat la coșul de gunoi.

“Mă duceam cu sora mea, de exemplu unde erau cămine de copii, că ei nu erau botezați, și eu botezam câte 100 de copii odată. La o femeie care face avort nu se iartă păcatul decât prin botez. Și eu, ca să le ierte păcatele la femei, și plăteam eu bani de le lua la 100 de copii hăinuțe de botez și luăm pentru fiecare femeie un copil sau doi”, a povestit Gigi Becali cu multă emoție în glas în cadrul unui interviu oferit la România TV.

Află și: Gigi Becali i-a întins unui nevoiaș două bancnote de… Bietul om a rămas mut când a văzut cât a primit!

După ce au găsit terenul pentru cimitir, Dorina și Domnica Becali au cerut acordul Patriarhiei, au contactat toate maternitățile din Capitală și, cu aprobarea părinților, a fost înmormântat fiecare copil care a murit înainte să primească Taina Sfântului Botez. Ulterior, locul de odihnă a primit numele de “Grădinița îngerilor”. Sora cea mare a latifundiarului din Pipera a avut un fiu: pe Lucian Becali, unul dintre nepoții preferați săi. Domnica, sora mai mică a finanțatorului FCSB, este foarte credincioasă și cântă în corul bisericii din Pipera. Ea este căsătorită cu Constantin Geambazi. În urma traumei care l-a marcat enorm, Gigi Becali s-a apropiat foarte mult de Dumnezeu.

Sursa foto: captură YouTube/Telekom Sport Romania