După ”Balena Albastră”, un nou joc periculos face victime printre tinerii din România

Publicat: 13/06/2019 | 14:36
După ”Balena Albastră”, un nou joc periculos face victime printre tinerii din România

Un nou joc face victime printre români. Un tânăr de 23 de ani s-a înecat la un ștrand din Iași. Tragedia a avut loc sub ochii prietenilor cu care a mers la piscină.

În timpul unui joc, după cum povestesc martorii, băiatul nu a mai ieșit la suprafață din apa care nu este mai adâncă de 2,5 metri. Jocul se numește ”cine stă mai mult sub apă fără să respire”.

Admnistratorii ștrandului spun că salvamarii ar fi sărit imediat în ajutorul victimei și au chemat ambulanța, scrie stirileprotv.ro.

Timp de o oră, tânărul a fost resuscitat, dar fără succes. Băiatul, din Botoșani, era student la o facultate în Iași.

Ce este jocul Balena Albastră

Balena Albastră este un joc cu mare răspândire în mediul online prin care copiii și adolescenții sunt manipulați să recurgă la cele mai nebunești gesturi, gesturi ce le pun viața în pericol și, așa cum s-a văzut deja, pot fi chiar mortale. Jocul durează 50 de zile, timp în care cel implicat este obligat să ducă la îndeplinire anumite sarcini.

Cel care înscrie intră sub tutela unui administrator care îl îndrumă prin sarcinile pe care le va avea și va fi ajutat să își ducă la îndeplinire „obligațiile”. Administratorul îți amintește constant că odată ce ai început jocul nu mai ai posibilitatea de scăpare, iar în momentul în care jucătorii ezită să facă ceea ce li se cere, aceștia recurg la amenințări asupra jucătorului și a familiei acestuia.

Citește și...