Dupa ce a iesit din Politie, nevasta l-a lasat si banca vrea sa-i ia casa! Necazurile politistului care l-a impuscat pe Spoitoru

Publicat: 07/11/2013 | 00:39

Acum este in pericol sa-si piarda casa din cauza datoriilor, insa in ’92 s-a vehiculat ca a primit ordin sa-l lichideze pe baiatul rau de atunci al Capitalei. Spune ca primul foc a fost accidental, i-a tremurat mana, insa restul...

Maiorul in rezerva Nelu Florea, cel care a bagat 6 gloante in Fane Spoitoru in 1992, da cartile pe fata si vorbeste pentru prima data cu lux de amanunte despre acel episod, dar nu numai.

In urma cu 21 de ani politistul Nelu Florea era vazut ca un erou care a avut curajul sa-l infrunte pe Ion Titisor, zis Fane Spoitoru. Florea a scos pistolul si a tras opt gloante: doua in aer si sase in Fane, care a ajuns in stare grava la spital. Tot acolo a fost transportat si politistul, si asta pentru ca Ion Titisor il taiase cu sabia.

Fane Spoitoru a fost impuscat de sase ori de fostul politist
Fane Spoitoru a fost impuscat de sase ori de fostul politist

Scandalul de la discoteca Vox Maris din Bucuresti in care politistul a folosit armamentul din dotare a tinut ani la rand prima pagina a ziarelor, fiind vehiculate o multime de variante in legatura cu ceea ce s-a intamplat atunci. Multe intrebari au ramas fara raspuns, insa acum maiorul  da cartile pe fata. Si vorbeste cu sinceritate, dar si cu lux de amanunte, despre sangerosul episod, dar si despre viata sa din prezent.

“Nu te duci la crima in uniforma”

Nelu Florea

Nelu Florea a declarat in exclusivitate pentru CANCAN.ro ca s-au vehiculat o multime de neadevaruri legate de acest caz. “Am auzit ca mi-a dat Fane Spoitoru milioane , ca traiesc din banii aia si acum, dar si multe alte tampenii. Dar cea mai tare a fost varianta potrivit careia am avut ordin sa-l omor. Asta credea si Fane”, spune fostul politist.
Acesta afirma ca nici vorba sa fi actionat la comanda, si ca a tras ca sa-si apere viata, dar si pe cea a colegilor cu care era. “Am avut la un moment dat o discutie cu Ion Titisor pe aceasta tema. Daca aveam ordin sa-l lichidez, eram cretin sa ma imbrac in uniforma. Veneam cu o masina, ma imbracam civil, il asteptam afara, iar cand iesea, pac, pac. Il impuscam si plecam. A doua zi toata lumea spunea ca a fost reglare de conturi”, declara Nelu Florea.

“La primul foc mi-a tremurat mana, n-am vrut sa trag”

Fane Spoitoru in boxa acuzatilor
Fane Spoitoru in boxa acuzatilor

Maiorul sustine ca in 1992, atunci cand a avut loc sangerosul incident, habar nu avea cine este Fane Spoitoru. “Nu-l cunosteam, eu ma ocupam cu alte treburi pe atunci. Daca era dupa mine, pentru misiunea din acea noapte nu aveam nevoie de pistol. Chiar mi s-a parut o tampenie cand am primit ordin sa ma inarmez (in episodul urmator veti afla ce obiectiv avea politistul in acea noapte-n.r.). Am tras ca sa ma apar”, spune cel care a bagat sase glaonte in Fane Spoitoru. Fostul politist a recunoscut cu sinceritate ca in prima faza nu a vrut sa traga.
“ Primul glont mi-a scapat, asta trebuie sa recunosc. mi-a tremurat mana. Al doilea a fost de avertisment, speram ca Fane sa lase sabia jos si sa nu ma atace, iar restul de sase le-am tras in legitima aparare. E o vorba: decat sa planga mama….”

“Da, beau!”

Nelu Florea

Nelu Florea a fost zburat din Politie in 1998, lucru care l-a marcat. Acum lucreaza ca jurist, are probleme cu banii, este in pericol sa-si piarda casa, si se consoleaza cu cate o sticla de vodka. Whisky nu bea, nu-i place. Insa o suta de vodka sau de palinca il linisteste.
“Da, beau, care-i problema! I-am auzit pe unii si pe altii spunand ca sunt dependent. Beau cat imi permite ficatul, dar si buzunarul. Nu ma imbat, nu cad pe sub masa, nu fac scandal. De ce beau? Cand lucrezi sub acoperire, asa cum am facut-o eu la un moment dat, iti tremura fundul de frica cand esti printre infractori, dar tu trebuie sa pari ca esti viteaz. Putina lume stie asta. Putini au trecut prin mizeriile care mi s-au intamplat mie de-a lungul timpului. Beau ca sa-mi  innec amarul acum, in trecut o faceam pentru a avea curaj. Nu ma astept sa intelega multa lume asta”, a mai spus Nelu Florea.

“Vor sa-mi scoata casa la licitatie”

Notificarea primita de Florea
Notificarea primita de Florea

Fostul politist a fost parasit de nevasta in urma cu cativa ani, iar acum este in pericol sa-si piarda si casa din cauza unor datorii la banca pe care nu le-a achitat.
Zilele trecute am primit o notificare de la executorul judecatoresc in care eram instiintat ca s-a inceput procedura de vanzare a locuintei. In urma cu cativa ani am luat de la banca 4.000 euro, nu am mai platit, iar acum datorez o suma mult mai mare, pentru ca s-au adaugat si penalitatile. Am preferat sa am grija de copiii mei, sa le dau bani acestora pentru ca aveau nevoie. Nu vreau sa ma plang, nu am nevoie de mila nimanui. Sper sa o scot pana la urma la capat si sa nu-mi pierd casa. Sunt un om demn, tin capul sus orice s-ar intampla”, declara Nelu Florea.
Omul care a golit un incarcator in Fane Spoitoru lucreaza acum ca jurist, insa spune ca nu se castiga deloc bine. “Supravietuiesc, acesta este cuvantul corect, dar nu ma dau batut. Nevasta m-a parasit in urma cu cativa ani, nimic nu-i convenea. I-am zis pa, asta a fost dorinta ei, sa fie sanatoasa, altceva n-am ce sa spun. Am patru copii, pentru ei traiesc. Ei sunt bucuria mea. Doamne ajuta! La toata lumea”.

 Bogdan Galca

Ramaneti pe CANCAN. ro si nu ratati noi dezvaluiri incendiare ale politistului care a bagat sase gloante in Fane Spoitoru

 

Citește și...