E scandal la spitalul din Făgăraș: refuză primirea pacienților cu COVID-19! Decizia Guvernului + reacția CA al unității medicale

Publicat: 01/04/2020 | 19:43
E scandal la spitalul din Făgăraș: refuză primirea pacienților cu COVID-19! Decizia Guvernului + reacția CA al unității medicale

Spitalul Municipal din Făgăraș nu primește pacienții care sunt investați cu virusul COVID-19, iar Guvernul a sancționat unitatea medicală. A venit, imediat, reacția Marianei Câju, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

„Includerea spitalului pe lista celor suport contravine spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe! Virusul trebuie izolat, nu diseminat”, a afirmat Mariana Câju. (CITEȘTE ȘI: AU CEDAT ÎN FAȚA CORONAVIRUSULUI! DOUĂ ASISTENTE ȘI PATRU INFIRMIERE ȘI-AU DAT DEMISIILE DE LA SPITALUL DIN BÂRLAD)

„Nu înţelegem de ce acest virus trebuie „importat” de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş”, a mai adăugat Câju.

Președintele CA a mai spus că spitalul din Făgăraș va primi pacienți, chiar și din Brașov, nu însă și pe cei infestați cu coronavirus. (NU RATA: GRAVIDĂ DIN SUCEAVA, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE: ”PARCĂ SUNTEM CIUMAȚII ȚĂRII! AȘA SUNTEM PRIVIȚI”)

„Până atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Braşov. (…) De asemenea, le solicit angajaţilor Spitalului Făgăraş să rămână la locul de muncă”, a mai declarat Mariana Câju. (VEZI AICI: MEDIC DE LA SPITALUL MILITAR: ”E UN RISC ASUMAT!” 24 DE CADRE MEDICALE, DEPISTATE POZITIV CU COVID-19)

„Este un ordin care se aplică, nu se fac excepții. Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale, în funcție de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 și CP”, au transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și...