„E un moment de adanca tristete pentru toti…”Mesajul publicat de Traian Basescu in urma cu putin timp

Publicat: 11/01/2014 | 17:16
„E un moment de adanca tristete pentru toti…”Mesajul publicat de Traian Basescu in urma cu putin timp

Fostul premier israelian Ariel Sharon a decedat sambata, la varsta de 85 de ani, relateaza presa israeliana.

Traian Basescu a transmis un mesaj familiei lui Ariel Sharon
Traian Basescu a transmis un mesaj familiei lui Ariel Sharon

Presedintele Traian Basescu a transmis sambata, un mesaj de condoleante la incetarea din viata a fostului premier Ariel Sharon, un „om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel”, scrie stirileprotv.ro

„Incetarea din viata a lui Ariel Sharon, om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel, reprezinta o pierdere insemnata pentru poporul sau si pentru intreaga lume. Prin actiunile sale politice si prin valorile pe care le-a sustinut in intreaga sa activitate, Ariel Sharon ramane una dintre figurile marcante din istoria moderna a Statului Israel”, se spune in mesajul presedintelui Basescu, potrivit unui comunicat de presa al Admnistratiei Prezidentiale.

Seful statului transmite condoleante familiei si celor care l-au pretuit pe Ariel Sharon.

„In acest moment de adanca tristete pentru noi toti, doresc sa adresez sincere condoleante familiei indurerate si tuturor celor care l-au pretuit”, spune presedintele Basescu.

Victor Ponta a tinut sa lase un mesaj pentru sustinatorii loui Ariel Sharon
Victor Ponta a tinut sa lase un mesaj pentru sustinatorii loui Ariel Sharon

VICTOR PONTA: „Am primit cu mare tristete vestea ca un mare om politic si strateg militar al Statului Israel a trecut in nefiinta. Ariel Sharon a fost un adevarat lider, luptand pentru tara sa atat pe front, ca militar, dar si ca lider politic si prim-ministru.”

„Doresc sa transmit expresia profundei mele compasiuni fata de familia indurerata si poporul israelit si sa le adresez acestora sincere condoleante”, se arata in mesajul de condoleante transmis de prim-ministrul Victor Ponta.

A stat opt ani in coma

Corpul lui Ariel Sharon nu a mai rezistat
Corpul lui Ariel Sharon nu a mai rezistat

Ariel Sharon a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie 2006. De atunci el se afla in coma, iar fiii sai au decis sa il mentina in viata sub asistenta medicala.

Starea de sanatate a fostului premier israelian Ariel Sharon continuase sa se deterioreze in ultimele zile, fiind critica.

Sharon a decedat in Clinica Chaim Sheba din Tel Hashomer, in apropiere de Tel Aviv.

Acum cinci zile, medicul personal a anuntat ca organele interne ale celui supranumit Arik, adica leul, nu au dat semne de recuperare.

Fost general, Ariel Sharon a devenit premier in 2001. El a fost reconfirmat in functie in 2003.

Dupa ce a fost un sustinator acerb al colonizarii teritoriilor palestiniene, el a organizat in 2005 retragerea israeliana din Fasia Gaza si destructurarea coloniilor instalate in aceasta regiune.

La 18 decembrie 2005, el a fost spitalizat in urma unui „usor atac cerebral”, din care si-a revenit rapid. Dar la 4 ianuarie un „atac cerebral grav” i-a provocat o coma profunda.

L.C