Ea este sora secreta a Monicai Iagar! Locuieste in America de 12 ani, asa ca putini stiau de existenta ei!

Publicat: 08/02/2014 | 00:56

Putina lume stie ca o cunoscuta atleta are o sora mai mica decat ea cu patru ani. Aceasta este stabilita de 12 ani in America si, la fel ca si celebra ei sora, este mama a doi copii. In schimb, nu are nicio treaba cu lumea sportului.

In timp ce Monica Iagar (40 de ani) a reusit sa faca performanta in atletism, fiind multipla campioana la saritura in inaltime, sora ei mai mica, Anca, nu are nicio treaba cu sportul. In urma cu 12 ani, ea s-a stabilit in America, la Dallas, unde locuieste si acum.

Anca este casatorita tot cu un roman si au doi copii, o fata si un baiat. Are cetatenie americana si impreuna cu sotul ei administreaza o firma, dar, de cand a devenit mamica, se ocupa mai mult de cresterea si educatia celor mici.

Anca este mai mica decat sora ei cu patru ani
Anca este mai mica decat sora ei cu patru ani

De 12 ani, Anca s-a stabilit in Statele Unite, unde locuieste impreuna cu sotul ei si cei doi copii
De 12 ani, Anca s-a stabilit in Statele Unite, unde locuieste impreuna cu sotul ei si cei doi copii

Desi fizic nu seamana absolut deloc cu sora ei mai mare, Anca si Monica au caractere apropiate, cu mici diferente. Cele doua surori sunt foarte bune prietene si, desi locuiesc la o distanta atat de mare una de celalalta, mentin permanent legatura prin telefon. „Vorbim in fiecare zi. Eu am viza de America pe 10 ani, asa ca o data pe an ma duc la ea. Daca nu ajung eu, vine ea aici. Ayana, fiica mea cea mare, a fost o data la ea cu mine si cu Cosmin, iar la vara va sta in America o luna. O sa o duc si pe Maya anul asta”, ne-a spus Monica Iagar.

Monica Iagar spune ca ea si sora ei sunt foarte bune prietene
Monica Iagar spune ca ea si sora ei sunt foarte bune prietene

Desi au multe puncte in comun, fosta atleta recunoaste ca sora ei este mai cerebrala decat ea. „Ea este Leu, eu sunt Berbec, tot pe acolo; si unii, si altii sunt luptatori. In schimb, ea e mai linistita decat mine, nu da cu capul, asa cum fac eu. Cei nascuti in zodia Leului le rumega mai bine inainte”, si-a caracterizat Monica Iagar sora mai mica, pe care o va revedea in aceasta vara.

Sora Monicai Iagar nu are nicio treaba cu lumea sportului
Sora Monicai Iagar nu are nicio treaba cu lumea sportului

Multipla campioana la saritura in inaltime
 

Monica Iagar a inceput sa faca sport la varsta de 7 ani, cand parintii ei au dat-o la gimnastica. Pe atunci, ca orice fetita, visa sa devina Nadia Comaneci. Intre timp, insa, si-a descoperit inclinatia spre atletism, unde a si reusit sa faca performanta la saritura in inaltime.

CITESTE SI:

Monica Iagar a ajuns de urgenta la spital! Fosta mare campioana s-a trezit cu dureri crancene dupa o operatie!

Monica Iagăr dă de pâmânt cu Inna! „Opriţi-o din cântat, vă rog din suflet. E o batjocură adusă olimpismului. Mă dor urechile”

Prima medalie a obtinut-o in 1986, la Campionatul National de Juniori 3 din Bucuresti, cu un record national. Succesul obtinut a incurajat-o sa mearga mai departe, astfel ca in 1995 si-a facut debutul la competitiile in afara tarii, iar anul 1998 i-a adus cele mai mari satisfactii pe plan sportiv.

Monica a devenit campioana europeana la proba de saritura in inaltime, atat in sala (1,96 m), cat si in aer liber (1,97 m) si a castigat Cupa Mondiala. In 1999, a devenit campioana la Universiada din Palma de Mallorca, Spania.
Recordul personal (2,02 m) l-a stabilit la o competitie care a avut loc la Budapesta, in anul 2000.

„Ea e mai linistita decat mine, nu da cu capul”

Claudia Voicu

 

Citește și...