El e patronul care le-a făcut cadou angajaților 400 de apartamente și peste 1.000 de mașini

Publicat: 30/10/2018 | 17:08
El e patronul care le-a făcut cadou angajaților 400 de apartamente și peste 1.000 de mașini

Savji Dholakia, un miliardar indian din regiunea Surat, are gijă ca ochii din cap de angajații lui. Bărbatul de 53 de ani face afaceri în industria diamantelor la nivel mondial, iar fiul său a lucrat chiar ca muncitor, pentru că miliardarul a vrut ca urmașul său șă prețuiască valoarea banului, scrie hindustantimes.com.

Savji Dholakia a uimit lumea afacerilor, și nu numai, atunci când a făcut cadou 400 de apartamente şi 1.260 de maşini, pentru cei mai performanţi dintre angajaţii săi.

Venind dintr-o umilă familie agrară din Saurashtra, în clasa a 4-a a renunțat la școală și s-a mutat la Surat. La vârsta de numai 13 ani s-a alăturat unchiului său într-o mică firmă de comercializare a diamantelor. În 1982, și-a început propria afacere cu sprijinul unchiului său, care ulterior s-a dovedit a deveni un succes cu ajutorul celor trei frati ai săi.

“Vreau ca angajații mei să dea 100%. Și, de aceea vreau să nu fie îngrijorați de satisfacerea necesităților de bază “, a spus Dholakia.

Organizează întâlniri de familie

Naresh Mayani, managerul companiei pentru resurse umane, a dezvăluit și ce mai face patronul indian.

“De două ori pe an, Savjikaka acordă membrilor familiei angajaților, în special pe părinții lor, o vacanță sponsorizată de 15 zile. În acest fel el încearcă să afle cum își tratează angajații săi familiile. În plus, organizăm, ocazional, întâlniri de familie, astfel încât să poată rămâne în contact cu familiile lor “, a declarat Naresh Mayani, managerul companiei pentru resurse umane.