El este șoferul care a lovit ursul, lăsat să agonizeze 18 ore. Drama neștiută a bărbatului

Publicat: 20/11/2019 | 20:11

Astăzi, la patru zile de la accidentul rutier petrecut în județul Harghita în urma căruia un urs a fost grav rănit și, ulterior, ucis, s-a aflat cine este șoferul care l-a accidentat. Bărbatul a stat de vorbă cu jurnalistul Vlad Ursulean și i-a povestit ce s-a întâmplat în acea seară. În timpul declarațiilor a fost dezvăluită și drama familiei acestuia.

Citește și:Scrisoarea care a devenit virală după ce ursul care a fost lăsat să agonizeze în Harghita a fost împușcat

El este șoferul care a lovit ursul, lăsat să agonizeze 18 ore

Opinia publică a fost scandalizată de incidentul strigător la cer petrecut în Harghita, care ne arată încă o dată că autoritățile sunt incapabile să reacționeze în situațîi limită. Șoferul care l-a accidentat extrem de grav pe urs este căsătorit, are șase copii, iar situația materială lasă de dorit. Fetița de doi ani a cuplului era în mașină când s-a petrecut accidentul, iar acum ea are coșmaruri.

“Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că: «Ursul… ursul». Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii. Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea. Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni.

«Nu te-ajută nimeni în țara asta», se plânge domnu’ Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât. Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați: «– Văd numai ursul.»”, a scris jurnalistul Vlad Ursulean pe pagina sa oficială de Facebook.

Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au…

Publicată de Vlad Ursulean pe Miercuri, 20 noiembrie 2019

Urs accidentat grav de un șofer, împușcat după 18 ore de agonie

Situația ursului lovit de mașină pe o șosea din Harghita a scandalizat întreaga Românie. Animalul sălbatic a zăcut în locul accidentului aproape o zi întreagă, având dureri groaznice. Incidentul în urmă căruia a fost rănit ursul a avut loc în seara zilei de 16 noiembrie, în jurul orei 18:30 de minute, pe drumul național 13A, între Praid și Sovata. În mașina care a lovit animalul erau doi soți și unul dintre copiii lor: o fetiță de doi ani. Toți trei s-au speriat îngrozitor, însă doar ursul a fost rănit extrem de grav.

Având trei picioare fracturate, animalul sălbatic a agonizat 18 ore în chinuri groaznice, iar oamenii care au trecut pe lângă el i-au făcut poze. Scandalos este că din acel moment a început o lungă și dureroasă agonie pentru biata salbaticiune care, în loc să fie ajutată, a fost doar păzită. Responsabilii locali au invocat faptul că nu au o pârghie legală să intervină fără derogare de la Ministerul Mediului. Într-un final, un medic veterinar a cerut ca ursul să fie eutanasiat, invocând că nu avea șanse de supraviețuire. În urma scandalului, prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, a fost demis din funcție.

Citește și...