Elena Mateescu, director ANM, a făcut dezvăluirea: ne așteaptă o vară….

Publicat: 30/05/2020 | 15:09
Elena Mateescu, director ANM, a făcut dezvăluirea: ne așteaptă o vară….

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat cauza pentru care institutul pe care-l conduce nu mai face publice unele informații. A dezvăluit și cum va arăta această vară. Dar și iarna.

CITEȘTE ȘI: ANM A EMIS PROGNOZA METEO PE 4 SĂPTĂMÂNI! LUNA IUNIE, DIFERITĂ FAŢĂ DE CUM O ŞTIAM

A făcut-o într-un interviu la DC News TV, unde a explicat de ce instituţia pe care o mai conduce nu mai face publice estimări care se întind pe durata mai multor luni. „Luând în considerare gradul mai redus de realizare al acestor tipuri de informaţii cu anticipaţie de una, până la trei sau şase luni de zile, de doi ani ANM a renunţat să mai aducă în atenţia publicului astfel de informaţii.

Și am ales informările la nivel săptămânal, pentru o lună anticipaţie, tocmai pentru a putea surprinde prin informaţiile noastre chiar şi tendinţa care ne aduce în atenţie posibilitatea ca, în primele două săptămâni cel puţin, să putem surprinde şi posibilitatea apariţiei unor fenomene extreme”, a spus Mateescu.

Elena Mateescu, director ANM, a dezvăluit motivul: ”Eram întrebați dacă…”

Tot directorul ANM a povestit un episod dintr-o discuție purtată în urmă cu un an. Era vorba despre iarna 2019-2020. ”Îmi aduc aminte că în septembrie-octombrie discutam şi eram întrebaţi despre iarna 2019-2020, pentru că existau voci care într-adevăr spuneau că ar putea fi cea mai grea iarnă din ultima sută de ani. Şi acest lucru se întâmplă frecvent în aceste perioade.

NU RATA: ANM A EMIS PROGNOZA METEO: INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

Şi iată că la nivelul ţării noastre a fost a doua cea mai caldă iarnă şi rezervele noastre sunt din ce în ce mai mari în a dezbate aceste informaţii tocmai pentru a putea oferi informări cât mai aproape de ceea ce se poate întâmpla prin prognozele pe termen foarte scut, scurt şi mediu până la 7-10 zile şi la nivel de lună”, a explicat Elena Mateescu.

„Urmează cea mai călduroasă vară şi o iarnă cumplită”, a încheiat șefa ANM.