Elevul din Oradea care s-a sinucis imediat după Bacalaureat a luat 9,25! Ionatan fusese admis la o facultate din China

Publicat: 08/07/2019 | 20:30
Elevul din Oradea care s-a sinucis imediat după Bacalaureat a luat 9,25! Ionatan fusese admis la o facultate din China

Ionatan Bîtea, elevul premiant de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, care și-a luat zilele după ce a dat examenul de Bacalaureat, a fost notat cu 9.25.

Tânărul, care terminase Filologia, a luat 9,1 la proba de Limbă și literatură română, 9,85 la Istorie, proba obligatorie a profilului, 8,8 la Geografie, obținând o medie generală de 9,25.

Ionatan a murit cu doar câteva zile înainte să împlinească 19 ani, la o zi după ce a susținut ultima probă a examenului de Bac. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor merg pe mâna sinuciderii, deşi nu a fost găsit un bilet de adio.

Elevul din Oradea a fost găsit spânzurat de un copac într-o pădure din spatele unei benzinării, iar poliţiştii anunţă că „în acest caz nu există suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale”.

Apropiații nu își pot explica motivul care l-ar fi putut împinge pe elev să recurgă la un asemenea gest.

De altfel, colegii și prietenii lui Ionatan spun că elevul era mereu cu zâmbetul pe buze, obţinuse premiul III în clasa a 12-a, se aştepta să obţină o medie foarte bună şi la Bacalaureat şi muncise foarte mult pentru a ajunge la un înalt nivel educaţional, deşi provenea dintr-o familie numeroasă din localitatea Alparea.

Potrivit Adevărul, tânărul fusese deja acceptat la o universitate din China, pentru a urma studiile superioare.

Astăzi, chiar în ziua afișării rezultatelor de la Bacalaureat, Ionatan Bîtea a fost condus pe ultimul drum.

Citește și...