Epidemie de gripă în România. Numărul deceselor a ajuns la 101

Publicat: 11/02/2019 | 09:03

Potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, victima cu numărul 100 a epidemiei de gripă a fost un bărbat de 52 de ani.  Bilanțul epidemiei de gripă a crescut la 101 morți pe 10 februarie 2019. Ultima victimă este un tânăr de 37 de ani, anunță autoritățile sanitare.

Victima, din Prahova, a fost diagnosticată cu virusul gripal A H1 pdm09, avea condiții medicale preexistente și nu avea antecedente vaccinale.

Ultima victimă a gripei a fost un tânăr de 37 de ani , tot din Prahova. Și în cazul său nu erau antecedente vaccinale, spune medicii.

Epidemia de gripă a fost declarată de Ministrul Sănătății pe 30 ianuarie, când erau 54 de victime. În 11 zile, s-au înregistrat alte 47 de decese.

a nivel naţional s-au inregistrat 3.455 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii, şi peste 90 de decese, cele mai multe confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09.

Citește și: EPIDEMIE DE GRIPĂ. ÎNCĂ DOUĂ PERSOANE AU MURIT, IAR NUMĂRUL DECESELOR A AJUNS LA 97

Ce recomandă specialiștii

Recomandări pentru populatie:

– Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuala indicatie de spitalizare;

– Izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei;

– Respectarea etichetei tusei si stranutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul regiunii interne a articulatiei cotului);

– Igiena adecvata a mainilor, in vederea reducerii raspandirii virusului;

– Evitarea aglomeratiilor;

– Triaj epidemiologic zilnic in orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar si auxiliar, cu scoaterea temporara din colectivitate a celor depistati cu simptomatologie respiratorie;

– Continuarea vaccinarii antigripale.

Citește și: GRIPA A FĂCUT O PRIMĂ VICTIMĂ ÎN TELEVIZIUNE. VESTEA MORȚII A VENIT CA UN ȘOC PENTRU FANI

Citește și...