“Escape the room”, jocul real care a facut furori in 2014! Saizeci de minute de mistere, contracronometru!

Publicat: 03/01/2015 | 19:34

Un adevarat fenomen din zona distractiei “live” a pus stapanire pe Capitala. Este vorba de un joc de strategie si mister, la care participi alaturi de prieteni, dar care nu are nici un fel de legatura cu realitatea virtuala, din fata ecranului.

Importat de afara, fenomenul s-a transformat repede intr-un business de succes. Este vorba despre jocul “Escape the room,” unde jucatorii sunt inchisi intr-o camera tematica, alaturi de mai multe obiecte, si unde trebuie sa gaseasca diferite indicii care sa-i duca catre final, la descoperirea cheii cu ajutorul careia pot parasi camera. In 2014, in Capitala s-au deschis patru asemenea locatii, unde s-au facut investitii serioase in “camerele misterelor” , pentru ca acestea sa fie cat mai atractive pentru clienti.

Jocul a avut succes in Romania
Jocul a avut succes in Romania

Primii interesati au fost strainii, care au fost tentati de ofertele de pe un site de sfaturi de calatorie, care include si tara noastra, iar incet-incet, si romanii au inceput sa caute adrenalina. Aceasta insa fara sa riste nimic, cel putin cu privire la integritatea lor fizica, ceea ce nu se poate spune in cazul anumitor sporturi, fiecare cu doza lui de risc.

Preturile sunt acum accesibile

Daca la inceput preturile au fost exclusiviste, 10-20 de euro pentru o ora petrecuta in cautarea unor indicii care sa te ajute sa evadezi, o data cu “romanizarea” ofertei si preturile s-au apropiat de buzunarele romanilor. Pe siturile de reduceri, exista oferte la “escape rooms” care pornesc de la 27 de lei de persoana, sau 120 de lei in cazul unui grup de patru prieteni. De altfel, aceasta este si modalitatea indicata de joc, de catre organizatori: in echipa, pentru ca activitatile vor fi mult mai placute.

Jocul nu poate fi jucat decat in echipa
Jocul nu poate fi jucat decat in echipa

Ghicitori, mesaje si coduri

Asa cum este prezentat de catre organizatori, jocul ofera o experienta reala de evadare, un grup de minim doi si maxim sase jucatori sunt incuiati intr-o camera, aleasa dinainte dintr-o oferta tematica bogata, ca de exemplu dormitor, inchisoare, hangar, depozit, pivnita si au la dispozitie de regula 60 de minute pentru a evada. Participantii vor colabora si isi vor pune din plin mintea la contributie pentru succesul echipei. In camerele misterelor se regasesc indicii ascunse, puzzle-uri si ghicitori, mesaje si coduri, ce asteapta sa fie dezlegate pas cu pas, pana la reusita finala: cheia ce deschide ultima incuietoare, cea a camerei din care vrei sa evadezi.

Cel mai cautat joc este inchisoarea
Cel mai cautat joc este inchisoarea

Daca jucatorii s-au blocat si nu mai gasesc informatii care sa ii duca spre cheie, organizatorii ofera atat indicii suplimentare care pot mentine jucatorul pe calea cea buna sau chiar o prelungire pana la 90 de minute a timpului acordat. Evident, ratiunile de securitate includ si un buton de panica, iar unele din locatii au chiar si un medic de urgenta, gata sa intervina in situatiile dramatice!

De aici sunt supravegheati jucatorii
De aici sunt supravegheati jucatorii

Jocul provoaca dependenta

Genul acesta de activitate recreativa provoaca inteligenta, intuitia si spiritul de observatie, si stimuleaza lucrul in echipa pentru a descoperirea tuturor secretelelor, considera investitorii care au importat ideea din Austria, Ungaria Germania sau alte tari din Occident.

Misterul si groaza sunt la ele acasa
Misterul si groaza sunt la ele acasa

Si jucatorii sunt incantati, desi fiecare camera inseamna numai o singura experienta, pentru ca odata gasite indiciile iar evadarea realizata, nici un jucator nu va mai repeta experienta in acelasi loc. “Complex. Fun. Stimulant. Este un mod de a scapa pentru o ora de grijile zilnice si de a intra intr-o lume a aventurilor. Mi-a creat o stare de buna dispozitie si energie. ” a povestit, in mediul virtual, Bogdan, unul din jucatori. Un altul sustine ca deja manifesta dependenta fata de acest gen de activitate ” Foarte interesant, o varianta foarte creativa pentru o seara cu prietenii! Multe indicii de legat si dezlegat, foarte provocator, datator de dependenta „.

 

CITESTE SI: Situatie fara PRECEDENT la MasterChef! Un concurent a parasit concursul!

Finala Vocea Romaniei, un show la superlativ! Ce AUDIENTA incredibila a facut

(M.N.)