Este oficial! România este țara cu cele mai periculoase drumuri din Europa

Publicat: 21/07/2020 | 19:42
Este oficial! România este țara cu cele mai periculoase drumuri din Europa

O analiză realizată la nivel european și publicată de China Global Television Network (CGTN) arată că România este țara care stăpânește din păcate două recorduri negative în ceea ce privește traficul rutier și pietonal. Raportul Eurostat a indicat că țara noastră a înregistrat cel mai mare număr de decese în accidente rutiere și cei mai mulți pietoni morți din Europa.

Datele apărute în CGTN spun faptul că numărul deceselor pietonale sunt mult mai mari decât al celorlalți participant la trafic, inclusive șoferii și pasagerii.

CGTN Europa a realizat studiul cu ajutorul unui expert în siguranța rutieră, din România, pe nume Ilie Bricicaru, care a menționat că în România, cele mai multe drumuri care traversează țara trec prin orașe mici, comune și sate. Acolo, în lipsa unor intersecții foarte aglomerate, a semafoarelor sau a traficului intens, viteza auto este peste limită. Astfel, cresc frecvența și severitatea accidentelor, în special printre pietoni”.

În articol, CGTN Europa mai scrie că România este una dintre țările din Europa cu cel mai mic număr de autostrăzi. Totodată, această țară este cunoscută din cauza lentorii cu care se construiesc anual câțiva kilometri de autostradă”.

Care este cel mai periculos drum din România

CGTN Europa a mai stabilit faptul că cel mai periculos drum din România este DN2 / E85.

De asemenea, expertul român a declarat faptul că reducerea vitezei este singura modalitate de a evita accidentele rutiere.

„O infrastructură rutieră sigură presupune o limitare a vitezei atât la intrare, cât și la ieșirea din zone rezidențiale. De asemenea, este nevoie de obstacole care să-i determine pe șoferi să încetinească: sensuri giratorii, refugii pentru pietoni, treceri pentru pietoni bine făcute.”, a declarat Ilie Bricicaru.

În iunie 2020, site-ul oficial al Uniunii Europene a publicat un tabel din care reiese că România a fost, anul trecut, țara cu numărul cel mai mare de decese provocate de accidentele rutiere, la milionul de locuitori: 96.

Și raportul Eurostat arată că ”în general, rata de persoane ucise în accidente rutiere a fost estimată la 52,5 la un milion de locuitori, în 2018”.

Valorile variază de la 30 de decese la un milion de locuitori în Danemarca, până la aproape 96 la milionul de locuitori în România. Eurostat a mai constatat că, în 2018, pietonii uciși în accidente se ridică la numărul de 35,3 per milionul de locuitori, în România. Numărul este extrem de ridicat, comparativ cu al următoarelor state membre: Lituania (28,8), Letonia (25,8), Slovacia (23,1) și Polonia (23).