Europenii, solidari cu francezii dupa atentatul terorist din redactia Charlie Hebdo!Ce se intampla la Ambasada Frantei din Romania

Publicat: 07/01/2015 | 23:22
Europenii, solidari cu francezii dupa atentatul terorist din redactia Charlie Hebdo!Ce se intampla la Ambasada Frantei din Romania

In urma atentatului terorist care a avut loc miercuri la redactia ziarului francez Charlie Hebdo, in marile capitale europene au loc mai multe manifestatii prin care oamenii arata ca sunt solidari cu francezii.

Miercuri seara, si la Ambasada Frantei din Romania s-au strans mai multi tineri pentru a aprinde o lumanare in memoria celor 12 jurnalisti care si-au pierdut viata in atacul terorist. Europenii condamna actele de o violenta extrema care au avut loc la Paris, iar oamenii au iesit in strada afisand mesaje de genul “Je suis Charlie!/ Eu sunt Charlie!”.

Ambasada Frantei

Chiar daca numarul celor care au venit sa aprinda o lumanare la Ambasada Frantei de la Bucuresti nu a fost foarte mare, Jandarmeria a sporit masurile de securitate, trimitand la fata locului mai multi jandarmi.

Ambasada Frantei

Ambasada Frantei

Doi frannco-algerieni, suspecti

Doi franco-algerieni sunt în vizorul poliţiei în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina sa electronică. Cei doi bărbaţi suspecţi de 32, respectiv 34 de ani sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului, şi au revenit din Siria în vara anului trecut.

Ambasada Frantei

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene „al 19-lea arondisment” din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc. În perioada 2003-2005, această organizaţie ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak. Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

R.O.