Evaluarea Națională 2019. Ce subiecte au picat la limba română în 2018

Publicat: 13/06/2019 | 13:09

Evaluarea Națională 2019. Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține săptămâna viitoare probele scrise din cadrul examenului de Capacitate, iar limba română e prima materie la care își vor verifica toate cunoștințele acumulate în ultimii ani de școală. Pe lângă lecțiile studiate în cursul acestui an școlar, ei s-au pregătit și rezolvând modele și variante de subiecte administrate în anii anteriori. În rândurile de mai jos veți afla ce le-a picat celor care au dat Evaluarea Națională în 2018.

Citește și: Evaluarea Națională 2019. Când încep probele scrise

Evaluarea Națională 2019. Ce subiecte au picat la limba română în 2018

La fel cum se va întâmpla și anul acesta, în 2018 a fost făcută publică varianta de la limba și literatura română care le-a picat elevilor care au susținut examenul de Capacitate. Atunci, candidații s-au confruntat la literatură cu genul epic – narațiunea, iar la gramatică – propoziția subordonată subiectivă. AICI puteți consulta un alt model, care a fost urcat pe site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale.

Citește și: Structura anului școlar 2018-2019. Când sunt programate vacanțele

Când se fac înscrierile la liceu

Pe 25 iunie se vor afișa rezultatele înaintea contestațiilor, iar patru zile mai târziu, absolvenții de clasa a VIII-a vor afla ce note au obținut după ce au depus contestații. Ulterior, va urma etapa opțiunilor pentru liceu și, în final, repartizarea candidaților.

3 – 7 iulie 2019: Elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu
4 – 8 iulie 2019: Elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată.
12 iulie 2019: Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a

Citește și: Structura anului şcolar 2019-2020, publicată în Monitorul Oficial. Care este data în care vor începe cursurile

Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene. Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, dar și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Citește și...