Explozie la o uzină chimică din China. Cel puţin 22 de oameni au murit

Publicat: 28/11/2018 | 08:22
Explozie la o uzină chimică din China. Cel puţin 22 de oameni au murit

Cel puțin 22 de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite, miercuri, în urma unei explozii izbucnite într-o uzină chimică din provincia Hebei, aflată în nordul Chinei, relatează site-ul agenției Reuters. Incendiul a cuprins de asemenea 50 de vehicule, a informat agenția Xinhua, citând surse din Guvern.

Presa din China a informat că incendiul a fost stins. Incidentul a avut loc în orașul Zhangjiakou, care se află la aproximativ 156 de km față de Beijing.

Răniții au fost transportați la spital, iar autoritățile din China fac eforturi pentru a găsi și ajuta posibile alte victime. „Eforturile de căutare şi ajutor, precum şi o anchetă privind cauzele accidentului sunt în curs”, spun reprezentanții serviciilor de urgență chineze.

Ultima explozie de acest gen care a avut loc în China s-a produs în luna iulie, la o uzină chimică în provincia Sichuan, și s-a soldat cu 19 morţi şi 12 răniţi. În 2015 o altă explozie la un depozit de produse chimice din Tianjin a provocat moartea a 165 de oameni.

Citește și...