Explozie uriașă lângă ambasada Rusiei! Este a treia într-o săptămână

Publicat: 24/01/2019 | 21:49
Explozie uriașă lângă ambasada Rusiei! Este a treia într-o săptămână

O bombă a explodat joi în cartierul nord-estic al capitalei Siriei, Damasc, informează presa de stat, preluată de AFP şi News.ro. Este a treia astfel de explozie în mai puţin de o săptămână.

Agenţia de stat SANA a informat că „un atentat terorist cu bombă a avut loc în zona Adawi, un dispozitiv exploziv fiind plantat într-o maşină, cauzând pagube materiale dar fără victime”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a notat că explozia a avut loc în apropierea ambasadei Rusiei, un aliat cheie al guvernului sirian.

Observatorul a informat că patru persoane au suferit răni uşoare, scrie rtv.net. Explozia vine după alt astfel de eveniment duminică, despre care Observatorul a informat că a dus la „moartea câtorva persoane şi rănirea altora”. Presa de stat a informat că nu au existat victime.

Marţi, o maşină-capcană a explodat şi a ucis o persoană în oraşul controlat de guvern Latakia. Războiul civil din Siria a dus la moartea a 360.000 de persoane şi a provocat emigrarea a mai multor milioane de când a început în 2011 prin represiunea protestelor anti-guvern.

Forţele preşedintelui Bashar al-Assad, fiind susţinute militar de Rusia, au recăpătat controlul asupra celei mai mari părţi a ţării de la rebeli şi jihadişti iar acum controlează două treimi din Siria.

Citește și...