Family time – top locații distractive

Publicat: 26/12/2019 | 14:36
Family time – top locații distractive

În București nu ai cum să te plictisești. O spun miile de recenzii ale localurilor în care distracția e la ea acasă. O spun grupurile de prieteni care ies weekend de weekend și, mai important, o spun turiștii, pe care îi fascinează capitala României. Și au toate motivele: spectacole de strada, terase cu muzică live, filme in aer liber, piscine și parcuri acvatice, baruri de board games și multe altele.

În București, pe lângă atracțiile turistice clasice – precum Palatul Parlamentului, Centrul Vechi sau Muzeul Național de Istorie – există multe lucruri de făcut, atât pentru tinerii care caută distracție, cât și pentru familiile cu copii, care au nevoie de un loc de joacă pentru cei mici.

Mai jos, vom prezenta câteva idei de activități și localuri pe care să le vizitezi dacă vrei să te distrezi în București:

Escape room– o cameră din care trebuie să ieși folosind indicii și obiecte din cameră. În București există mai multe astfel de camere, iar printre cele mai cunoscute se numără RealRoomEscape, Panic Room sau The Codex.

Lasertag– formezi 2 echipe și încerci să dobori cât mai mulți inamici cu ajutorul pistolului cu laser și a echipamentului special pe care îl poți. Întâmpini obstacole și locuri în care te poți ascunde, iar echipa cu cele mai multe puncte câștigă. O activitate perfectă pentru grupuri mari de prieteni care vor să se distreze pe cinste. Câteva dintre localurile cu lasertag sunt:  LaserMaxx, Stalingrad Laser Tag Arena sau Laser Mega Zone.

  • Escaladă– dacă nu ajungi la munte în București, poți escalada in doors la Alpin Club Carpatic, Fabrica de Cățărat sau la Vertical Spirit. Este o activitate amuzantă, faci mișcare și încerci ceva nou.
  • Karting– o cursă nebună într-un mediu controlat și sigur. Adrenalină și multe râsete, cam așa arată o zi la karting. În București, poți face la AMC Kart, Grand Arena Karting sau la Real Racing Karting club.

 

Alte locuri frumoase în care poți vedea Bucureștiul underground sunt grădinile de vară, pline de verdeață și umbră, flori, liniște și mâncare bună. Locuri inedite: insula de pe Lacul Morii- un loc spectaculos unde poți organiza un picnic sau o ședință foto, Parcul Cișmigiu- un loc boem, desprins parcă din povești, ideal pentru a face fotografii, Strada Xenofon- cea mai frumoasă stradă din București, cu trepte pictate în valurile tulburate ale unui râu. Strada duce în cel mai înalt punct natural din oraș- dealul Filaret.

WASP- un loc în care au loc evenimente artistice precum spectacole de teatru, dans, workshop-uri și alte evenimente culturale. Parcul Natural Văcărești- primul parc natural urban din România, un habitat prielnic pentru peste 150 specii de păsări, ocrotite prin lege, mamifere și vegetație acvatică.

În plus, pub-urile, restaurantele sunt mereu un bonus. Le poți găsi peste tot în București, astfel încât să ai energie pentru a te plimba și distra toată ziua. Printre localurile cu mâncare foarte bună tradițională, amintim: Restaurant Excalibur, Caru cu Bere, Paine și Vin, Zexe, Hanul lui Manuc. Pentru cei care vor ceva nou și diferit: The Artist, dabeef, Bistro Carusel, Alt Shift, Mesogios, Aqua, Energiea sau Nomad.

Localurile din Bucuresti sunt din ce in ce mai multe și mai diversificate, fie că vorbim despre localuri child friendly precum- Lente, Fabrica, Journey pub, White Horse sau Britannia, de localuri de tip rooftop- Linea, Pura Vida, Upstairs sau Deschis Gastrobar, terase cu verdeață precum Eden, Modelier, La Copac, Diane 4, Acurarela sau Grădina Verona, ori de pub-uri de board-games, precum Piua Book Bar, Ceainăria Bohemia, Sufrageria cu Jocuri sau Hobby Cafe.

Pasionații culturii underground pot vizita lucrările stradale ale artiștilor, pot urmări spectacolele din skateparcurile Capitalei, pot fi spectactorii unei piese de teatru stradal. Cei care vor distracție și muzică au la dispoziție o mulțime de pub-uri, bar-uri și cluburi din care pot alege atmosfera potrivită. Cei care vor să se plimbe și să savureze preparate delicioase, au la dispoziție zeci de restaurante, terase și grădini în care pot face asta. Cei care vor un loc de relaxare pentru copii și familie pot alege din localurile child-friendly, iar cei care vor experiențe inedite pot alege oricare dintre activitățile distractive de făcut în București.