FCSB merge în finala Cupei României fără gol primit în „dubla” cu Dinamo!

Publicat: 09/07/2020 | 10:33
FCSB merge în finala Cupei României fără gol primit în „dubla” cu Dinamo!

FCSB este prima finalistă a Cupei României, ediția 2019-2020, „roș-albaștrii” trecând cu scorul general de 4-0 (3-0/ 1-0) de mare rivală Dinamo.

După ce în tur s-au impus în „Groapă” cu 3-0, băieții lui Gigi Becali nu au mai forțat în returul de pe „Național Arena” deși au plecat din start cu avantaj de 1-0 după golul marcat încă din minutul 2 de Adrian Petre.

„Este destul de important pentru mine că am reuşit să marchez după atâtea meciuri în care am ratat foarte mult. Dar mi-am făcut treaba şi sunt foarte fericit. Mai ales că am înscris repede. Ăsta era şi planul nostru, să marcăm repede şi să punem presiune pe adversar. Acum suntem fericiţi că am reuşit să ne calificăm în finală. Eu nu mi-am pierdut niciodată încrederea în mine. Ştiu ce pot şi cum mă antrenez. Azi am marcat împotriva celor de la Dinamo. Aşa că eu sunt sigur că vor veni golurile şi în viitor, nu îmi fac griji în privinţa asta”, a declarat Adrian Petre, autorul golului care a decis soarta partidei.

De tramă ca scorul să nu prindă proporții, elevii lui Adrian Mihalcea au strâns rândurile și au blocat acțiunile „roș-albaștrilor” spre poarta lui Straton, lăsând ofensiva hazardului, partida terminându-se cu scorul de 1-0.

La finalul confruntării Bogdan Argeș Vintilă, tehnician care și în acest meci s-a bucurat de statutul de „principal” pe banca FCSB, a ținut să-și felicite elevii pentru victorie.

„Mă bucur pentru băieţi în primul rând pentru că au muncit şi e meritul exclusiv al lor că au reuşit să ajungă în finala Cupei. Mă bucur şi pentru suporterii noştri. Consider că aceste două victorii din semifinale sunt un cadou bun pentru ei ca să mai estompeze din amărăciunea din clasamentul Ligii I. Acum suntem bucuroşi.  Consider că în cele două jocuri am arătat că suntem echipa mai bună. Finala este finală şi oricând e deschisă oricărui rezultat. Este un singur meci şi sunt anumite orgolii. Dar consider că noi putem prin valoarea noastră să o câştigăm”, a afirmat Vintilă. În finala de pe „Ilie Oană” din Ploiești de pe 22 iulie, FCSB va întâlni învingătoarea celei de-a doua semifinale a Cupei României dintre Poli Iași și Sepsi. Manșa retur a acestui duel se va disputa astăzi în Copou de la ora 20:00 și se va relua de la scorul de 5-1 pentru covăsneni.