Femeie pe bicicletă, accidentată mortal în județul Bacău

Publicat: 30/05/2020 | 16:56
Femeie pe bicicletă, accidentată mortal în județul Bacău

O femeie în vârstă de 69 de ani și-a dat ultima suflare, vineri, într-un accident care s-a produs pe raza comunei Săuceşti, la intersecţia cu DJ 207F. Victima se afla pe bicicletă atunci când a fost lovită de o mașină condusă de un bărbat în vârstă de 51 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

„Ieri, în jurul orei 10,00, în urma unui apel prin 112, poliţiştii rutieri din Bacău s-au deplasat pe raza comunei Săuceşti la locul producerii unui accident rutier.

În urma primelor verificări, poliţiştii au stabilit faptul că o localnică, de 69 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, la intersecţia cu DJ 207F, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Bacău, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, ea a decedat”, se arată în comunicat.

Recomandarea polițiștilor pentru bicicliști

Pentru a preveni astfel de evenimente rutiere, poliţiştii recomandă bicicliştilor să fie echipaţi corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare); acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, să se deplaseze numai pe acestea; înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, să reducă viteza, să se asigure temeinic şi să acorde prioritate de trecere celor în drept şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

Citește și...