Femeile sunt scandalizate! S-a legalizat divorțul prin SMS! În ce țară se petrece asta

Publicat: 11/01/2019 | 18:33

Arabia Saudită are un sistem juridic care trece printr-o perioadă de transformare, după ce prinţul Mohammed bin Salman a început o campanie “progresistă” de reformare. După ce a dat o lege care permite femeilor să poată dobândi permis de conducere, acum acestea vor putea să fie informate prin SMS atunci când soţul lor decide să divorţeze.

Practica este prezentată drept una care apără drepturile femeilor, însă nu pare să rezolve adevărata problemă a sistemului: posibilitatea de a divorţa printr-un simplu procedeu declarative, scrie rtv.net.

Secretarul american al Apărării, criticat pentru că nu l-a acuzat pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite de uciderea lui Khashoggi

Până de curând, legea permitea bărbaţilor din Arabia Saudită să divorţeze verbal, fără ca soţia să fie înştiinţată. Acest tip de divorţ secret a fost scos în afara legii de către Mohammed bin Salman, iar în locul său a apărut o nouă metodă mai avansată din punct de vedere tehnologic. Deşi procedeul este în mare parte la fel, fiind de ajuns o declaraţie verbală, care poate fi realizată chiar şi în lipsa soţiei, aceasta din urmă va primi obligatoriu o înştiinţare prin SMS.

Mesajul va include numărul certificatului de divorţ şi numele tribunalului de unde vor putea fi ridicate documentele necesare. Practic, drepturile femeilor sunt “protejate” pentru că primesc acces la informaţie, însă nu pot împiedica acest proces. Mai mult, femeile nu pot divorţa de bună voie decât dacă şi soţul lor este de acord, iar acesta trebuie să fie obligatoriu prezent.

Citește și...