Fenomene incredibile in apropiere de tarmul romanesc. “Triunghiul Bermudelor” din Marea Neagra ameninta Sulina!

Publicat: 21/08/2014 | 00:17
Fenomene incredibile in apropiere de tarmul romanesc. “Triunghiul Bermudelor” din Marea Neagra ameninta Sulina!

Fenomene incredibile se petrec in imediata apropiere a granitei de est a Romaniei, chiar in Marea Neagra. Un veritabil “triunghi al Bermudelor” romanesc, cu anomalii magnetice extreme, se deplaseaza catre teritoriul tarii, in directia Sulina.

Fenomenele inexplicabile petrecute in largul Marii Negre, nu sunt cunoscute de foarte multa lume, dar localnicii au invatat sa se fereasca de aceasta zona. Pescarii au aflat despre aceste lucruri de la parinti si bunici si vorbesc cu teama despre lucrurile stranii. Exista insa si relatari credibile, din surse stiintifice, in special din partea savantilor ucraineni, deoarece “apa blestemata” se afla in apropierea teritoriului tarii vecine.
 

Straniile fenomene s-au petrecut in apropierea Insulei Serpilor, la 45 de kilometri nord-est de Sulina. I se mai spune si “Triunghiul mortii” iar acum locuitorii din Sulina au motive reale de ingrijorare: dupa ultimele masuratori, zona blestemata se apropie, incet dar sigur, de oras!

Insula Sepilor a fost intens disputata intre Romania si Ucraina
Insula Sepilor a fost intens disputata intre Romania si Ucraina

 

Anomaliile magnetice, recunoscute stiintific

 

Cercetatorii au constatat ca in largul marii există o suprafaţă de 8-10 km, relativ triunghiulară, în care se manifestă o formă stranie de magnetism, total anormal fata de cel manifestat, spre exemplu, la flux si reflux ori in diferitele faze ale lunii. Primele relatari ale unor fenemone stranii, precum coloane inalte de aburi albi care au inghitit corabii au fast facute acum mai multe secole de unii navigatori turci, care cu greu au scapat din vartejuri. Si povestile rusesti vorbesc despre aceleasi coloane albe care au inghitit intr-o clipita corabii intregi, disparitii petrecute in plina zi.

Toate navele disparute au fost invaluite de ceata
Toate navele disparute au fost invaluite de ceata

 

 

Faptele sunt recunoscute stiintific, printr-un studiu realizat de cercetători de la Harvard, cu sprijinul NASA Astrophysics Data System Acesta semnalează anomaliile magnetice din Marea Neagră, citând şi o lucrare scrisă pe această temă de ruşii Osipov G. V.şi Terekhov A. A. din 1978. De regula, anomaliile magnetice se produc datorita existenţei unuia sau mai multor depozite feroase- apar de regulă în rupturile de falii, în reflexii ale scoarţei terestre sau în alte asemenea fenomene geologice atipice. Trecand peste studiile stiintifice, toti cei care s-au lovit de aceste fenomene, intr-un fel sau altul sustin ca că există şi anomalii “malefice”, care se manifestă printr-o emisie de radiaţii patogene.
Insa, cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute iar cei care studiaza fenomenele paranormale considera zona drept “o poarta catre alta lume”.

Anomaliile se petrec in imediata apropiere a Insulei Serpilor
Anomaliile se petrec in imediata apropiere a Insulei Serpilor

 

Nave militare si avioane au disparut fara urma

 

Fenomenele constituiau secrete de stat pe vremea Uniunii Sovietice, iar dupa deschiderea arhivelor au aparut si primele date concrete despre disparitiile navelor.
Pe 31 mai 1944 a disparut fara urma crucişătorul Tiolkovsloi, la sud de Crimeea, la 70 km în larg, în plină zi. Martor a fost capitanul unei nave aflate in apropiere, care a povestit ca respectivul crucişător a fost învăluit deodată de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, si a dispărut pur şi simplu de pe ecranele radar, cu toate ca vremea era foarten buna. Au urmat, dupa cinci luni, cinci avioane militare care au intrat în ceaţa neagră cu sclipiri verzi si au dispărut de pe ecranele radar de pe care erau urmărite. Nu au mai fost gasite niciodata.

 

Cercetatorii au observat insa o stranie coincidenta, petrecuta in zone ale lumii diferite, dar similare din punct de vedere al anomaliilor si fenomenelor petrecute. Astfel, pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor dintre cele doua Americi. Inexplicabil, alte 5 bombardiere ruseşti au disparut în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea, la numai 70 km de ţărm. Echipele de salvare rusesti nu au mai gasit nici o urma a acestora, iar in ultimele transmisiuni radio pilotii semnalau o ceata din care nu mai puteau iesi.
Mai aproape de zilele noastre, în 1990, un mic avion grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc, in zona ocolita de pescarii romani si bulgari, din cauza legendelor si superstitiilor despre “apa blestemată”.

 

80 de oameni de pe o platforma marina, de negasit

 

Un alt episod imposibil de explicat, mai ales datorita amplorii fenomenului a avut loc in anul 1991, cand o platforma maritima de extractie a petrolului a disparut. Oamenii de acolo comunicau zilnic, la ore fixe, cu tarmul. Pana intr-o zi, cand apelurile nu au mai avut loc.
O escadrilă militară a făcut o recunoaştere, dar platforma disparuse parca in neant. A fost insa descoperita un an mai târziu, la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare. Platforma era parasita si plutea in deriva, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipajului. Locatia arăta de parcă cei 80 de oameni o parăsiseră în grabă, fără sa-şi ia nici un fel de bagaje, haine sau lucruri personale. Mesele erau pline cu resturi sau vase murdare. fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau! …
Cercetatorii rusi susţin că aceste anomalii magnetice au o frecvenţă îngrijorătoare, producandu-se una la două zile.
La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti. Potrivit canalului de televiziune american ABC, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico şi Miami), cât şi în “Triunghiul Morţii” din Marea Neagră s-a observat un foc ciudat “gheata care arde”
Un alt fenomen inexplicabil produs pe vasele aflate in zona atinge generatorii electrici. Acestia functioneaza, dar energia electrică produsă nu mai ajunge la consumator, ca si cum ar fi fost preluată de o forţă nevăzută.

(M.N.)

Citește și...