FIFA doreşte arbitraj video la Campionatul Mondial din Rusia!

Publicat: 13/10/2017 | 09:40

Arbitrajul video ar putea fi introdus la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor. Greşelile tot mai grave din ultimul timp ale arbitrilor care decid soarta unor partide foarte importante i-au determiant pe cei de la FIFA să ia în considerarea introducerea arbitrajului video la turneul final al Cupei Mondiale din 2018 din Rusia.  

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că a sosit momentul adoptării asistenţei video în arbitraj. Şi asta după ultima mare gafă a arbitrilor de care a beneficiat Panama, care  a învins  Costa Rica printr-un gol fantomă.

„Când joci în preliminariile Cupei Mondiale şi partida este decisă de o eroare importantă de interpretare a arbitrului, ceea ce se poate întâmpla, pentru că arbitrii sunt oameni şi fac greşeli, ca noi toţi, consider că a sosit momentul pentru a se rectifica situaţia. Când toată lumea vede în câteva secunde şi doar arbitrul nu vede, nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate, cred că trebuie să facem un pas înainte”, a declarat Gianni Infantino.

Preşedintele FIFA ar vrea ca asistenţa video în arbitraj să fie introdusă cât mai curând la toate competiţiile internaţionale, dar mai ales la Campionatul Mondial din Rusia.

„Suntem pregătiţi pentru a-l aplica. Însă încă nu s-a luat o decizie. Nu există ceva negativ la testele pe care le-am făcut”, a mai spus Gianni Infantino.

Panama a învins Costa Rica cu 2-1 în ultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale. Oaspeţii susţin că goul egalizator al gazdelor nu ar fi trebuit validat deoarece balonul nu a depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii, însă arbitrul Walter Lopez a validat acest gol controversat.

 

Autor: Cristi P.  

Recomandarea CIAO.RO