Final de sezon interzis cardiacilor în Liga 2 » UTA și FC Argeș merg la braț în Liga 1, iar CS Mioveni joacă barajul!

Publicat: 03/08/2020 | 07:59
Final de sezon interzis cardiacilor în Liga 2 » UTA și FC Argeș merg la braț în Liga 1, iar CS Mioveni joacă barajul!

UTA Arad şi FC Argeş au promovat direct în Liga I, în urma rezultatelor din ultima etapă a play-off-ului de promovare al Ligii a II-a, iar CS Mioveni va juca un baraj cu echipa clasată pe locul 6 în play-out-ul primei ligi.

Finalul de sezon în Liga secundă a fost de-a dreptul interzis cartiacilor. În minutul 90+6 Turris Turnu Măgurele era echipa care însoțea UTA în prima ligă însă golul marcat de Amir Jorza a anulat reușita lui Adrian Voicu remiza condamnând-o pe Turris la un nou sezon de Liga 2.  De această remiză a profitat din plin FC Argeş care a promovat direct în urma remizei înregistrate pe teren propriu cu liderul UTA Arad, 1-1. Liderul din Liga secundă a deschis scorul prin Alexandru Ioniţă I (min. 40 – penalty), dar piteştenii au egalat după pauză prin tânărul Răzvan Matiş (min. 53).

În celălalt meci al rundei a cincea a play-off-ului Ligii a II-a, Petrolul Ploieşti singura formație care nu avea şanse de promovare înaintea rundei, s-a impus neaşteptat în faţa formaţiei CS Mioveni, în deplasare. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu era la mâna sa pentru a promova direct, obiectiv pe care l-ar fi realizat în cazul unui succes cu „lupii galbeni”. Mioveniul a deschis scorul rapid, prin Mihai Ișfan (min.5), dar petroliştii au punctat de două ori, prin Sergiu Arnăutu (min.39) şi Andrei Răuţă (min.58), ratând alte situaţii de gol, trimițând echipa lui Claudiu Niculescu la baraj.

Departajarea între FC Argeş şi CS Mioveni, care au fost la egalitate de puncte, s-a făcut prin faptul că CS Mioveni a beneficiat de rotunjire pentru play-off de 0.5 puncte, echipa lui Claudiu Niculescu fiind câștigătoare în duelul direct cu scorul de 3-2.

Rezultate ultima etapă play-off Liga 2
CS Mioveni – Petrolul Ploieşti 1-2 (1-1)
Rapid Bucureşti – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele 1-1 (0-0)
FC Argeş – UTA Arad 1-1 (0-1)

Clasament final – play-off
1 UTA Arad – 30 puncte
2 FC Argeş- 27 puncte
3 CS Mioveni- 27 puncte
4 Turris-Oltul Turnu Măgurele- 26 puncte
5 Rapid- 25 puncte
6 Petrolul Ploieşti- 25 puncte