Florin Chilian a slăbit 13 kg în 15 zile, cu o dietă interzisă de medici

Publicat: 28/06/2019 | 22:17

Cunoscutul cântăreț Florin Chilian a reușit să slăbească 13 kilograme într-un timp foarte scurt. Multă lume a fost curioasă de metoda prin care a reușit să facă acest lucru.

Pentru că n-a avut răbdare să slăbească treptat, Florin Chilian a ținut o dieta agresivă cu apă și cafea. Artistul a slăbit într-un timp record, 15 zile, și a ajuns să cântărească de la 106 la 93 kg.

„Apă și produse bazate pe apă – cafea. Unii îi spun dieta fasting. Nu încercați această «dietă» dacă sunteti sensibili cu inima. Este cumplit de greu. Ziua a treia și a cincea sunt teribile. La mine se pare că doar asta funcționează pentru că vreau repede, imediat și mai ales pentru că nu am răbdare sau echilibru în ce fac… 15 zile, 13 kg date jos. Asta pe lângă toate celelalte beneficii legate de curățarea organismului, eliminarea toxinelor, a celulelor bolnave etc”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Medicii spun că această dietă este foarte periculoasă pentru organism și nu trebuie urmată, pentru că pot apărea complicații grave.

„Îl cunosc pe Florin Chirlian. Ne știm foarte bine. Îl cred în stare de orice. I-am dat niște sfaturi. I-am explicat să țină dietă câteva zile, dacă vrea să țină cu lichide… Pentru că organismul își ia din resurse în clipa în care omul nu mai mănâncă și se alimentează numai cu lichide. Dar practic, în acest caz, slăbirea nu se face din stratul de grăsime, ci din țesutul muscular, ceea ce poate duce la mari probleme de sănătate”, avertizează nutriționistul Oana Dumitrache.

„În niciun caz să nu se depășească trei zile consecutiv. Corpul trebuie să aibă un aport de minerale și proteine, excluzând proteina animală, dar măcar vegetală. Nu recomand nici o dietă de genul acesta. După șapte zile apar deja probleme la nivel celular. Nu recomand așa ceva decât pentru trei zile sau maximum o săptămână, la limita cea mai de sus… Nici postul negru nu se ține chiar pe o perioadă îndelungată”, a declarat, pentru Click.ro, Oana Dumitrache, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

 

Citește și...