Decizia grea pe care Florin Damșa a luat-o: ”Nu risc o carantină!” Ce planuri are pentru următorul an

Publicat: 05/09/2020 | 18:35

Florin Damșa a țintit o medalie la concursul Mr. Olympia, de la Tenerife, doar că acum nu se mai poate. A renunțat, pentru că pandemia de coronavirus a sucit cu 180 de grade planurile multor sportivi. Mai este o competiție pe care ar putea s-o atace, tot în Spania, dar nu vrea să riște să stea în carantină două săptămâni. Pentru el, anul 2021 este cel care contează. A început deja pregătirile intense.

CITEȘTE ȘI: EL E CULTURISTUL ROMÂN CARE SE ANTRENEAZĂ ȘI-N BUCĂTĂRIE PENTRU TITLUL DE MR. OLYMPIA: ”ÎMI PRINDE BINE ACEASTĂ PERIOADĂ!”

Florin Damșa povestește istoria ultimilor doi ani, când a început să tragă tare, pentru că avea de gând, și încă are, să urce pe podiumul Mr, Olympia. ”În anul 2018 am concurat pentru ultima dată la un prestigios concurs internațional BIG MAN WEEKEND SHOW, care s-a ținut în Spania, organizat de liga profesionistă IFBB PRO LEAGUE, în care te puteai califica la Mr.Olympia. Am luat locul 6, am fost dezamăgit pentru că nu am reușit să intru în top 5. Asta m-a motivat și mai tare pentru Campionatul Absolut al Spaniei, unde nici acolo nu intru în primi 5, ci doar locul 6. După care am participat în România, acasă, la Cluj, la Cupa Mondială, unde am obținut locul 7. Plus un Grand Prix, unde m-am calificat în finala top 10, apoi top 6.

Am luat decizia ca în 2019 să nu mai concurez, ci să încep o pregătire de îmbunătățire a fizicului și pentru a acumula mai multă masă musculară. Pregătirea a fost un dezastru în primele 6-7 luni, eram foarte stresat pentru că nu acumulam masă musculară și am dat-o în cealaltă extremă, nu o lăsam din pizza, burger, cartofi prăjiți, suplimente care să mă ajute să urc în kg. Mi-am distrus toată digestia cu un exces de mâncare pe care corpul meu nu putea să o digere.

La final de august 2019, am vorbit cu președintele Federației Profesioniste dacă mă poate ajuta cu pregătirea pentru următorul an.

Emilio Martinez m-a luat în echipa lui și obiectivul era Mr. Olympia Spania, pentru care mai aveam timp aproape un an în care să mă pregătesc. Am început pregătirea, corpul meu prindea din nou formă, de la lună la lună arătam tot mai bine, dar a venit pandemia cu COVID 19 și marele eveniment a fost suspendat.

NU RATA: EXCLUSIV. AVEA 80 DE KG LA 11 ANI, ACUM VREA TITLUL SUPREM LA CULTURISM: MR. OLYMPIA! ”VOI AVEA UN FIZIC SCHIMBAT!”

Am zis bun! Nu e nicio problemă, îmi rămân Europenele Pro, totul bine, corpul meu arată din ce în ce mai bine, tot mai mare și definit și cu vene foarte accentuate. Vine ziua în care mă sună și vorbim într-o video conferință, cum facem de obicei, și îmi zice: Știi, arăți din ce în ce mai bine, vreau să mai stai încă un an în care să te pregătești și mai bine, să urci la categorie, deoarece corpul tău este foarte receptiv acum la nutrienți și dacă reușim să creștem cantitatea de mâncare, tu o să fii tot mai mare și cu o calitate impresionantă.

Ține cont că încă nimic nu e sigur cu toată pandemia și să nu facem greșala să intri în ultima fază de pregătire și să nu poți veni în Spania, la concurs. Tu gândește-te și îmi zici!

Am rămas puțin surprins de ce mi-a zis, dar știam că are dreptate și ca e cel mai bine să îl ascult și să-mi continui pregătirea pentru 2021. In momentul de față sunt în cea mai bună formă de până acum, mănânc peste 5000 kcal pe zi, ceea ce înainte nu puteam face și, bineînțeles, antrenamentele sunt pe măsură, nu mai zic de febra musculară pe care o am zilnic”, a povestit, pentru CANCAN.RO, Florin Damșa.

Florin Damșa, planuri pentru următorii ani

Ce planuri de viitor are Florin Damșa, după ce a renunțat la toate competițiile din acest an? ”Planurile mele în sport sunt să îmi continui pregătirea, să încep să urc în kg, să prind o super formă. Dar, bineînțeles, Mr.Olympia e pe primul loc, dorința de a fi în top 5 la un Olympia e foarte mare și va merita tot sacrificiul depus.

Anul 2021 vreau să fie anul meu, în care îmi văd visul împlinit, să calc pe scena de la Olympia și să vin cu o medalie acasă. Alte concursuri momentan nu am în plan, dar cu siguranța vor mai fi și altele.”

Își lansează noul logo + Program special pentru fete

Florin Damșa va renunța la vechiul logo și va lansa și niște tricouri cu eroii lui, între care Batman. ”În curând vreau să îmi lansesz noul logo, cel vechi va fi istorie, și o să mai lansesz 2-3 modele de tricouri cu eroii DC, în special cu Batman, favoritul meu. Și din 7 septembrie va fi lansat noul meu program pentru fetele care doresc să-și crească fesierii, să scape de celulită. Programul conține antrenamente specifice pentru dezvoltarea feselor și nutriția personalizată, bineînțeles”, spune Florin.

Totul se face la sala din Cluj, unde Florin Damșa își desfășoară activitatea, 18Gym.