Fosta sefa a DIICOT, arestata la domiciliu, ii agita pe avocatii bucuresteni. S-a descoperit „lista secreta” din biroul decanului!

Publicat: 21/08/2015 | 23:48
Fosta sefa a DIICOT, arestata la domiciliu, ii agita pe avocatii bucuresteni. S-a descoperit „lista secreta” din biroul decanului!

Un adevarat scandal s-a iscat in randul avocatilor bucuresteni dupa ce s-a aflat ca exista membri ai baroului "privilegiati". In frunte cu fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, acestia se afla pe o lista secreta, incuiata in biroul decanului!

Avocatii din Baroul Bucuresti sunt indignati de faptul ca fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, care si-a anuntat intentia de a intra in avocatura, va pune profesia de avocat intr-o lumina nefavorabila dupa ce a fost arestata pentru abuz in serviciu. Discutii aprige au fost lansate pe un grup inchis din reteaua de socializare, dezvaluindu-se modul in care Alina Bica a intrat in avocatura, desi la acea data era procuror in functie! Unul din purtatorii de robe considera ca Alina Bica este o rusine pentru profesie si trebuie data „cu capul de pereti”.

bica

Potrivit unor surse apropiate Baroului Bucuresti, fiecare decan are sarcina de a pastra un „secret”, de fapt sa tina sub cheie o lista a avocatilor din Baroul Bucuresti, care au si functii in magistratura, adica sunt judecatori sau procurori. Legile care reglementeaza profesia de avocat interzic expres acest lucru, dar magistratii care sunt si avocati sunt suspendati din calitatea de avocat. Chiar daca exista o lista publica a avocatilor suspendati, conducerea baroului nu a trecut „magistratii” acolo, prefarand sa-i tina la secret!

alina bica

„Alina Bica s-a aflat in situatie de incompatibilitate cel putin o zi, pentru ca atunci cand si-a depus adeziunea, era procuror in functie, si abia ulterior a fost trecuta pe acea lista, ca avocat suspendat” a precizat sursa citata, pentru CANCAN.ro


30 de magistrati sunt pe „lista secreta”

In aceasta ingrata situatie se afla fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, inca din anul 2011. Acest lucru a generat protestele avocatilor, care sunt revoltati ca magistratii sunt acceptati in barou fara sa dea examen, ca restul absolventilor de drept, potrivit unei legi din 1995, pe care intentioneaza sa o schimbe.

alina bica

Pe lista „paralela” a procurorilor si judecatorilor care sunt si avocati, dar suspendati, se afla 30 de magistrati, iar numele lor nu este cunoscut decat de putine persoane din conducerea baroului si a Curtii de Apel Bucuresti.

(M.N.)
 

Citește și...