Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost reținută în Italia! Fusese dată în urmărire în 2019 după o condamnare la 4 ani de închisoare

Autor: Anna Caba
Publicat: 10/07/2020 | 22:28
Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost reținută în Italia! Fusese dată în urmărire în 2019 după o condamnare la 4 ani de închisoare

Poliţia Română a anunţat, vineri seară, că fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă în Italia. Ea se află în prezent în custodia poliţiştilor și urmează să fie adusă în țară.

Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională în 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare. (CITEȘTE ȘI: ALINA BICA A FOST DATĂ ÎN URMĂRIRE! FOTOGRAFIA FOSTEI ȘEFE DIICOT A FOST PUBLICATĂ PE SITE-UL POLIȚIEI)

Conform Poliției Române, „în perioada 2013-2014, Alina Bica, în calitate de Procuror Șef Direcție în cadrul PICCJ, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata și Terorism, a subordonat instituția pe care o conducea interesului a cel puțin două persoane cercetate […]. Tribunalul București a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 90/27.11.2019, fiind condamnată la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului”

De asemenea, a fost prins și omul de afaceri, Ioan Bene, care a fost dat în urmărire la data de 31 ianuarie 2018, după ce s-a sustras încarcerării. Acesta fusese condamnat la 6 ani şi 2 luni pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, dare de mita și fals în înscrisuri sub semnătură privată, conform Poliției Române.

„Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasă”

Cei doi au fost prinși în aceeași zonă în Italia. Aceștia o să fie prezentați în fața unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. (VEZI ȘI: ELENA UDREA A FĂCUT ANUNȚUL DESPRE ALINA BICA: „AM VORBIT CU EA ȘI MI-A ZIS CĂ…”)

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat vineri seara inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

„Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasă”, a mai precizat acesta.