Fostul politician a plecat în Anglia la muncă, pe șantier! ”Sacrificiul merge până la…!”

Publicat: 20/05/2020 | 20:05

A plecat în Anglia, la Londra, în urmă cu un an și jumătate! Pentru copilul lui, pentru o viață numai bună a celui pentru care este gata de orice sacrificiu. A fost politician vreme de opt ani, fan Traian Băsescu. Totul s-a dus de râpă! Adrian Păduraru are 53 de ani, a lăsat politica deoparte și a ales să ”robească” pe șantier. Clipele acelea, când s-a îmbrățișat cu fostul președinte sau când i-a șoptit premierului Boc ce vrea de la viață, nu au mai contat. Păduraru a luat-o de la zero în necunoscut, în altă țată! CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are povestea uluitoare a omului care a renunțat la tot pentru copilul lui. Și v-o prezintă, în exclusivitate.

Viața e crudă! Nu e un caz să cazi în genunchi, să plângi de durere sufletească, dar unii oameni chiar își iau viața în piept, știind că greul abia atunci începe. Adrian Păduraru este unul dintre ei. A făcut-o pentru copilul lui, nu-i pare rău, nu simte greutățile. Dar tremură, acum! A fost un fel de șef în PMP încă de la început, secretar în filiala Bacău a partidului. Dar Adi și-a luat inima-n dinți și a făcut pasul. Marele pas! A lăsat România și a plecat, la munca de jos, în Anglia. Londra, una dintre cele mai scumpe metropole, a ales-o, dar nu întâmplător.

Pentru copilul lui, Adrian a făcut-o. A văzut că în România nu are orizont. Băiatului i-a plăcut vioara. Dar și fotbalul. A început să le ”atingă”. Adi l-a lăsat să facă ceea ce a vrut, doar că, într-o zi, l-a întrebat: ”Tăticule, nu-ți place aici? Ce vrei să faci tu în viață?” Avocat sau fotbalist a fost răspunsul puștiului! ”I-am zis, ca avocat trebuie să lucrezi cu Diavolul!”, povestește Adi. De aici a plecat totul!

Adrian Păduraru a decis: rămâne în Anglia, la muncă grea

A fost și paznic într-o piață din Bacău

Nu a fost pentru prima dată când Adrian Păduraru a plecat, la muncă brută, în Anglia. Cinci la număr sunt ”escapadele” lui, în tentativa de a prinde serviciul ideal pentru el și băiatul lui. Pesemne nu a reușit. S-a tot reîntors în țară după 4-5-6 luni. Ultima ”mână” spune că este cu noroc! Are, deja, un an și jumătate de când e acolo. Fostul politiacian al lui Băsescu a fost, însă, lovit de coronavirus. Ca orice emigrant, de altfel. Dar merge înainte. Acum este ”demolator”, adică dărâmă de sus până joc orice clădire pe care autoritățile londoneze au pus ținta. E muncă grea, spune el, dar o face cu strășnicie, pentru nu a o pierde.

De ce? Pentru că a văzut cum copilul său, Adrian, se ”topea” la liceul cu profil de sport din Bacău. Făcea fotbal, face și acum, doar că atunci perspectivele erau sumbre. ”Nu avea nico șansă acolo”, spune Adrian Păduraru. Continuă: ”Atunci, am fost nevoit să mă sacrific! Sacrificiul merge până la extrem. Am plecat în Anglia în ianuarie, anul trecut, cu ideea de a-l aduce pe băiatul meu acolo. A fost un test. Am vrut să-l aduc, și am făcut-o, în august, ca să prindă începutul anului școlar. Am muncit până atunci, am pus deoparte 5.000 de lire. Două săptămâni am stat în România, m-am întors cu el în Anglia”, dezvăluie Păduraru, pentru CANCAN.RO.

Adrian Păduraru, mândru de fiul lui: ”De două săptămâni…”

I-a plăcut fotbalul, dar viața l-a trimis către Liceul de Muzică. Vioară a făcut o perioadă. Nu era rău, dar nici vreo vedetă nu ajungea! Tatăl lui l-a întrebat ce vrea, el i-a  spus cinstit: ”Fotbal!” Acum, joacă la o echipă de juniori din Londra, în Liga a 2-a. Antrenorul le-a zis, pe perioada pandemiei: ”Haideți să vedem cine jonglează cel mai mult! Au ei, și noi, părinții, un grup pe Whatsapp. A făcut 120 de jonglări… Cel mai mult. Și mai are un clip, cu 190, dar îl păstrează până când îl depășește cineva, dacă-l depășește”, povestește Adrian Păduraru, fostul membru al PMP. ”De două săptămâni se antrenează de două ori pe zi, în parc, e voie. După o lună și jumate în casă…”, continuă Adrian.

Adrian Păduraru a dezvăluit, fără reținere, ce face, de fapt, în Anglia. ”Muncesc! E foarte greu! Sunt la demolări. Se dărâmă tot, se taie, bucată cu bucată, eu încarc în container. Metalul la metal, plasticul la plastic… Munca e grea, cea mai grea… Dar ambiția mea, pentru că era vorba de copilul meu, a făcut să pot, să trec peste greutățile fizice. Și psihice, de ce să nu recunosc”, spune Adi.

Adrian Păduraru trăiește în zona 5, dintre cele 6 pe care le are Londra. Dă, acum, 600 de lire pe chirie, pentru că vrea să stea singur în cameră, logic, venind și fiul său la Londra. Înainte ”împărțea” 300 proprietarului. Mâncarea? ”70-100 de lire pe săptămână, transportul până la serviciu, vreo 200”, zice Adrian.

Adrian Păduraru a plantat în curtea casei ceapă, roșii, castraveți și altele

Ce face în izolare Adrian Păduraru?

A ieșit de trei ori din casă într-o lună lună și jumătate. ”Stau pe tabletă, pe jocuri, rummy… Dar grădina! Stau în ea mult timp. Am pus semințe, am plantat roșii, castraveți, ceapă… De toate… Bostănei, ardei… Mai fac mâncare, am devenit bucătar, eu, care nu știam să fac decât cartofi prăjiți înainte! Fac mâncare pentru toți, că stau în casa asta și cu un român, și cu un pakistanez”, a încheiat Adrian Păduraru.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...