Fostul șef Transelectrica, Dănuț Carașol, arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat: 19/11/2019 | 20:17

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 1.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, marți, ca fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au transmis că în urma cercetărilor efectuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, s-a luat măsura reținerii bărbatului la care au fost efectuate percheziții în cursul dimineții.

Surse din anchetă arată că este vorba de fostul șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

Acesta este acuzat că, în mod fraudulos, a folosit, pentru angajarea în cadrul unei companii naționale de interes strategic, documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției.

Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la peste 460.000 de lei, iar pentru recuperarea lui a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Citește și...