Fotbaliștii din Liga 1 se vor întrece în Cupa României în mediul virtual!

Autor:
Publicat: 14/04/2020 | 10:25
Fotbaliștii din Liga 1 se vor întrece în Cupa României în mediul virtual!

Până la reluarea Ligii 1, care este estimată a se produce pe 2 iunie sau 7 iunie, cluburile din Liga 1 se vor întrece în mediul virtual. Astfel, Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat pe site-ul oficial că în perioata 27 aprilie- 6 mai, toate cluburile din Liga 1 vor participa la Cupa României de fotbal virtual FIFA 20.

Competiţia începe pe 27 aprilie şi va avea finala pe 6 mai. În faza I vor juca 12 echipe, FC Viitorul şi Universitatea Craiova fiind deja calificate în faza II-a, cea a sferturilor de finală, din postura de câştigătoare ale ultimelor două ediţii de Cupa României. Partidele se dispută pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, pe platforma PS4, iar toate echipele vor avea aceeaşi valoare a jucătorilor în joc, rating mediu de 85.

Cluburile din primul eşalon și-au desemnat fotbaliștii care să-I reprezinte în „eCupa României”. Surpriza vine de la FC Botoșani, revelația Ligii 1 fiind reprezentată în această competiție de David Croitoru, fiul tehnicianului prim divizionare, Marius Croitoru.

„De pe gazon, direct în FIFA 20. Competiţia organizată de FRF în FIFA 20 debutează pe 27 aprilie, iar cluburile şi-au desemnat fotbaliştii care se vor duela sub sloganul ”eCupa României, împreună împotriva pandemiei”. Dincolo de restricţiile şi provocările momentului, suporterii rămân totdeauna pe primul loc. Pentru că fotbalul pe stadioane e oprit momentan, Federaţia Română de Fotbal a invitat cele 14 cluburi din Liga I la o competiţie virtuală, eCupa României. Fiecare din cele 14 cluburi şi-a ales unul sau mai mulţi reprezentanţi. Avem 26 de fotbalişti angrenaţi în competiţie, cei mai mulţi tineri, semn că e şi o provocare a viitorului, şi doar doi stranieri. De la lansarea competiţiei şi până la lista finală a jucătorilor, doar Astra a făcut o schimbare, nu ştim dacă e vorba de accidentare la Alibec. De la FC Botoşani vine o surpriză, juniorul e chiar fiul tehnicianului Marius Croitoru şi mezinul întregii competiţii”, se arată într-un comunicat oficial al FRF.

Iată fotbaliștii care vor reprezenta cluburile în „eCupa României”:

Academica Clinceni – Robert Ion (19 ani, mijlocaş);
Astra Giurgiu – Raoul Baicu (20 ani, atacant), Gabriel Şerban (20 ani, mijlocaş);
CFR Cluj – Billel Omrani (26 ani, atacant), Mike Cestor (27 ani, fundaş);
Chindia Târgovişte – Andrei Piţian (24 ani, fundaş),
Andrei Şerban (19 ani, mijlocaş);
Dinamo Bucureşti – Ioan Filip (30 ani, mijlocaş), Andreas Mihaiu (21 ani, mijlocaş);
FC Botoşani – David Croitoru (16 ani, mijlocaş);
FCSB – Darius Olaru (22 ani, mijlocaş), Valentin Creţu (31 ani, fundaş);
FC Viitorul – Alexi Pitu (17 ani, mijlocaş), Carlo Casap (21 ani, mijlocaş);
FC Voluntari – Valentin Cojocaru (24 ani, portar) Mihai Căpăţînă (24 ani, mijlocaş);
Gaz Metan Mediaş – Stephan Drăghici (22 ani, mijlocaş);
FC Hermannstadt – Andrei Cordea (20 ani, mijlocaş), Raul Opruţ (22 ani, fundaş);
CSM Poli Iaşi – Sorin Şerban (20 ani, fundaş), Răzvan Onea (21 ani, fundaş);
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Roland Niczuly (24 ani, portar), Ioan Andrei Dumiter (21 ani, atacant);
Universitatea Craiova – Mihai Roman (27 ani, atacant), Valentin Mihăilă (20 ani, mijlocaş), Cristian Bărbuţ (24 ani, mijlocaş).