Fotbaliștii pot scăpa de calvarul cantonamentelor: „Dacă cluburile decid să renunţe la cantonament, atunci o vor face sub semnătură, asumându-şi răspunderea!”

Autor: Cristian P
Publicat: 03/06/2020 | 12:00
Fotbaliștii pot scăpa de calvarul cantonamentelor: „Dacă cluburile decid să renunţe la cantonament, atunci o vor face sub semnătură, asumându-şi răspunderea!”

Fotbaliştii nu vor mai fi obligaţi să se pregătească în cantonamente închise, dar cluburile vor trebui să îşi asume răspunderea legală în acest sens.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a afirmat că în cazul în care cluburile decid să renunţe la cantonamentele centralizate, o vor face pe propria semnătură.

„Recomandarea noastră privind antrenamentele în grup la un sport precum fotbalul a fost să se efectueze în regim de cantonament, în izolare, cu testare…. Dar am specificat în acest ordin că în condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest cantonament, atunci o vor face sub semnătură, asumându-şi răspunderea. Practic ei îşi asumă responsabilitatea asupra sănătăţii sportivilor. Ei pot elabora, şi am văzut că o fac, un regulament intern referitor la modul în care se vor izola la domiciliu pentru că înţeleg că doresc să facă vizite la familie. Dacă cineva dă drumul sportivilor acasă şi apoi revin la antrenament este evident că riscul de infectare creşte semnificativ”, a precizat Ionuț Stroe.

Jucătorii, componenţii staff-ul tehnic şi medical, personalul de suport implicat în activitatea echipelor, arbitrii şi observatorii vor fi testaţi cu 2-3 zile înainte de primul meci, dar şi din 14 în 14 zile. Dacă, în orice moment, una dintre persoanele menţionate dezvoltă simptome COVID-19, aceasta se izolează şi se testează.

În altă ordine de idei, în cadrul unei conferințe de presă, Ionuț Stroe a declarat că apariţia unui caz infectare cu Covid-19 în Liga I ar duce la întreruperea competiţiei, menționând că reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi Federației Române de Fotbal (FRF) ar trebui conştientizeze acest lucru.

Citește și...