Francezii amână din nou Roland Garros!

Autor:
Publicat: 24/04/2020 | 15:10
Francezii amână din nou Roland Garros!

Francezii au decis să amâne din nou turneul de „Grand Slam” de la Roland Garros. Amânat inițial pentru 20 septembrie – 4 octombrie, „Franch Open” a fost amânat pentru încă  săptămână, urmând a se disputa între 27 septembire- 11 octombrie.

Decizia francezilor vine după consultările avute în ultima perioadă cu cei de la ATP și WTA și vine ca urmare a solicitărilor acestora de a face astfel loc și altor turnee de a fi prinse în calendar. Totodată, decalarea cu o săptămână a competiţiei ar permite o săptămână în plus de recuperare pentru sportivii care vor participa la US Open, turneul fiind programat în perioada 31 august – 13 septembrie.

După cum bine știți, anul trecut Roland Garros  a fost câştigat la masculin de spaniolul Rafael Nadal, iar la feminine de  australianca Ashleigh Barty la feminin.

Tuneul Roland Garros era programat inițial a se desfășura la sfâșitul lunii  mai, începutul lunii iunie, mai exact între 24 mai- 7 iunie, dar a fost amânat ca urmare a pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

Nicio competiție oficala ATP, WTA, ITF sau Challenger nu se va mai disputa până în 7 iunie. ATP & WTA au emis un comunicat comun în care se explică această situație, motivând faptul că, clasamentele vor rămâne înghețate în această perioadă în care, cu mici excepții, activitățile sportive sunt suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus.