Franța, mesaj pentru România, după ce Viorica Dăncilă a fost desemnată noul premier: “Faptul că aveți o femeie premier este…“

Publicat: 09/03/2018 | 12:17
Franța, mesaj pentru România, după ce Viorica Dăncilă a fost desemnată noul premier: “Faptul că aveți o femeie premier este…“

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a declarat, joi, că faptul că România are o femeie premier, pe Viorica Dăncilă, este un semnal foarte puternic şi va face femeile politician să fie „şi mai ambiţioase”.

Franța, mesaj pentru România

Aceasta a participat, la Facultatea de Drept din Capitală, la masa rotundă „Egalitatea între femei şi bărbaţi: Provocări în 2018.  Reprezentări de gen – mărturii ale ambasadorilor„, alături de doamnele ambasador ale Libanului, Olandei şi Tunisiei şi ambasadorul Canadei la Bucureşti.

Întrebată referitor la gradul în care sunt reprezentate femeile în politică, Ramis a apreciat faptul că Guvernul din România este condus de o femeie.

În Parlament, cred că există loc de progres. (…) Cred că faptul că aveţi o femeie premier este un semnal foarte puternic, cred că va face ca femeile din politică să fie şi mai ambiţioase, să treacă peste propriile reţineri. Cred că este un semnal foarte puternic faptul că România a trimis o femeie politician în acest post şi sunt sigură că asta va face tinerii să spună ‘iată, acest lucru este posibil‘”, a punctat ea.

Ambasadorul Libanului la Bucureşti, Rana Mokaddem, a vorbit despre provocările meseriei de ambasador în ţara sa şi a evidenţiat că parcursul ei a presupus o înfruntare a stereotipurilor.

Ea şi-a amintit de momentul în care femeile au devenit subiect al procesului electoral în Liban. „Femeia politician era ori sora, ori soţia ori văduva unei persoane publice„, a spus ea. Totodată, Rana Mokaddem a spus că tatăl său, judecător, a avut o reţinere privind ambiţia ei de a activa în politică. „Într-o societate în care să vezi o femeie care face politică nu este ceva obişnuit, francheţea acesteia poate deranja„, a povestit ea.

Citește și...