FRB a decis » Fără campioane naționale în sezonul 2019-2020 la baschet!

Autor: Cristian P
Publicat: 20/05/2020 | 10:48
FRB a decis » Fără campioane naționale în sezonul 2019-2020 la baschet!

După ce Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH) a decis la începutul acestei săptămâni să „înghețe” sezonul competițional ca urmare a pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume, păstrând ierarhia din momentul întreruperii competiției fără să acorde titlul de campioană la masculin și la feminin, a venit și rândul baschetului să ia aceeași decizie.

Astfel, Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet (FRB) a constatat imposibilitatea continuării Ligii Naţionale de baschet atât la masculin cât şi la feminin şi Ligii I – ediţia 2019/20. FRB a decis totodată anularea competiţiilor amintite cu clasamentele în vigoare la data întreruperii întrecerii atât la masculin cât și la feminin fără decernarea titlurilor de campioane naționale.

La masculin, în momentul suspendării competiției, Liga Naţională era condusă de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu 33 puncte, urmată de CSM CSU Oradea, 33 puncte și BC CSU Sibiu cu 31 puncte.

La feminin, pe primul loc se afla campioana ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe, cu 27 puncte, urmată de vicecampioana CS Municipal Satu Mare, 24 puncte, FCC Baschet Arad, 23 puncte.

Decizia luată de Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet vine după ce în urmă cu o săptămână Horia Păun, președintele Federaţiei Române de Baschet, afirmase că în urma discuției de principiu cu reprezentanții cluburilor din prima ligă a convenit pentru „înghețarea” sezonului deoarece acestea nu au posibilitetatea de a respecta protocolul impus de Ministerul Tineretului și sportului și Ministerul Sănătății pentru a-și putea relua pregătirile în vederea continuării sezonului competițional.

Citește și...