FRF a înștiințat UEFA: „România poate găzdui mai multe meciuri la EURO!”

Autor:
Publicat: 15/04/2020 | 14:24
FRF a înștiințat UEFA: „România poate găzdui mai multe meciuri la EURO!”

Răzvan Burleanu, președintele Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat UEFA despre disponibilitatea țării noastre de a găzdui mai mult de patru partide în cadrul EURO 2020, întrecere care a fost amânată pentru anul viitor urmând a se disputa între 11 iunie – 11 iulie 2021.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală însă Burleanu a înștiințat UEFA că România are capacitatea de a găzdui mai multe jocuri de la turneul final.

„Federaţia Română de Fotbal salută declaraţia de intenţie a ministrului sportului, domnul Ionuţ Stroe, de a formaliza la nivel guvernamental oferta Bucureştiului de găzduire a mai multor meciuri ale EURO 2020 decât cele alocate până acum, dacă se va pune problema unei redistribuiri. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut consultări cu partenerii reprezentativi din proiectul organizării EURO 2020 la Bucureşti încă de la momentul amânării competiţiei şi a informat UEFA despre această disponibilitate. Oferta Bucureştiului de a prelua meciuri care ar putea intra sub incidenţa forţei majore este una de ajutor şi solidaritate cu celelalte oraşe-gazdă. Spiritul sub care a fost concepută ediţia specială a acestui Campionat European trebuie să rămână nealterat”, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul forului supreme al fotbalului românesc.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Ediţia va fi una aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European și se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).