FRH a decis: Fără campioane și nu retrogradează nimeni în sezonul 2019-2020!

Autor: Cristian P
Publicat: 18/05/2020 | 17:31
FRH a decis: Fără campioane și nu retrogradează nimeni în sezonul 2019-2020!

Răsturnare de situație în handbalul românesc. Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât astăzica sezonul 2019-2020, atât în „Liga Florilor” (n.r. handbal feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (n.r. handbal masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului, fără acordarea titlului de campioană.


Ești invitat la profit! Accesează zilnic site-ul pariuri1x2.ro pentru cele mai bune analize, pronosticuri și cote!


Anterior, Federaţia Română de Handbal hotărâse să se mai dispute un singur meci din actualul sezon al Ligii Florilor, restanţa AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, astfel încât echipele aflate pe primele două poziţii în clasament, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, să aibă acelaşi număr de meciuri disputate şi să se poată acorda titlul de campioană. Cele două formaţii aflate în fruntea clasamentului la masculin și la feminin sunt  Dinamo Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea.

În privința Cupei României, meciurile rămase de disputat ar putea fi programate înaintea debutului sezonului viitor.

În acest moment, distribuţia echipelor de handbal feminin în cupele europene este următoarea: În „Liga Campionilor” va merge SCM Râmnicu Vâlcea iar în „European Handball League”  CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare și SCM Gloria Buzău. La masculin, cele patru reprezentante ale României în cupele europene vor fi Dinamo Bucureşti și Potaissa Turda în „European Handball League” și Minaur Baia Mare și HC Dobrogea Sud Constanţa în „Cupa EHF” .

Nu în ultimul rând Consiliul de Administraţie al FRH a decis ca nimeni să nu retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon, urmând ca viitorul an competiţional să se dispute atât la masculine cât și la feminine cu 16 echipe la start.

 

 

 

Citește și...