Gabriela Firea a făcut anunțul! Cu cât cresc taxele și impozitele

Publicat: 21/04/2018 | 20:05
Gabriela Firea a făcut anunțul! Cu cât cresc taxele și impozitele

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a făcut anunțul privind creșterea taxelor și impozitelor. Consiliul General adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul următor, punctând că PMB pune în aplicare prevederile Codului fiscal.

”Primăria Municipiului Bucureşti nu majorează taxele şi impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului Fiscal. (…) După cum Primăria Capitalei a anunţat public şi în luna februarie a acestui an, NU Primarul General, Gabriela Firea, majorează taxele şi impozitele locale aşa cum în mod eronat şi tendenţios sugerează unele publicaţii. Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră are obligaţia de a pune în dezbatere publică şi ulterior de a supune aprobării CGMB proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2019. Acesta prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de 1,3%, care reprezintă indicele de inflaţie comunicat de Ministerul de Finanţe. Conform articolului 491 alin.1 şi alin. 2 din Codul Fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează anual până la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de raţă inflaţiei pentru anul fiscal anterior”, se arată într-un comunicat PMB.

Potrivit sursei citate, creşterile pentru locuinţe persoane fizice rezidente sunt de 1-2 lei garsonieră; 2 lei apartament cu 2 camere; 2-4 lei apartament cu 3 camere; 2 -5 lei apartament cu 4 camere.

Creşterile pentru mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creşterile variază între 13 şi 84 de lei.

Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, întrucât nivelul impozitului a fost prevăzut la punctele 94 şi 95 din O.U.G. nr.79/ 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015, scrie agerpres.ro.