Se apropie sărbătorile de iarnă, iar cei mai petrecăreți dintre români au întocmit deja lista de cumpărături pentru mesele de Crăciun și revelion. Pentru cei care au tendința de a exagera sau de a bea alcool fără măsură, un celebru nutriționist dezvăluie remediul natural și la îndemâna oricui pentru mahmureala de a doua zi. De asemenea, Ducu Bertzi dezvăluie ce se întâmplă atunci când românii beau pălincă și mănâncă slănină.
Pe ultima sută de metri până la mesele îmbelșugate de Crăciun și revelion, expertul în nutriție Codruța Pantelimon dezvăluie secretul și trucul la care românii petrecăreți pot să apeleze după o noapte de pomină. Este natural, la îndemâna oricui și face minuni în cazul celor care exagerează cu consumul de alcool. Fie că este vorba despre masa de Crăciun sau petrecerea de Revelion, iată ce trebuie să faci pentru a combate efectele ”năucitoare” ale stării de mahmureală.
Nutriționista Codruța Pantelimon a adus în discuție beneficiile oferite de zeama de varză murată. Pe lângă proprietățile sale anti-mahmureală, această ”licoare” magică este o importantă sursă de vitamine – datorită conținutului mare de Vitamina C. Vezi și: Mihaela Bilic i-a dat lovitura! După cinci ani de scandal, instanța a decis! Ce a pățit femeia care se dădea doctor de diete cu diplome false? Amenda rușinoasă pe care trebuie să o plătească
„Datorită procesului de fermentare, aceste frunze de varză transformă apa cu sare într-o „licoare”, foarte hrănitoare, bogată în vitamine și în minerale, probiotice, bacterii prietenoase, care pot îmbunătăți digestia, imunitatea, prin stimularea producției de anticorpi naturali. Totodată, poate reduce riscul de a dezvolta infecții, precum răcelile de sezon și infecțiile tractului urinar.
Unele studii științifice au arătat că alimentele bogate în aceste minunate probiotice ajută la pierderea în greutate și/sau la menținerea unei greutăți normale, prin conținutul lor scăzut de calorii și bogăția lor în fibre. O dietă bogată în fibre naturale menține senzația de sațietate, mult timp, așa că, dragii mei, nu o ocoliți dacă vreți să slăbit”, a apus nutriționistul.
Tot la capitolul ”remedii pentru mahmureală”, Ducu Beretzi a dezvăluit că pălinca ținută în butoaie de stejar sau de dud este considerată un medicament natural pentru organismul omului și un remediu eficient în combaterea mahmurelii. Nutriționistul Codruța Pantelimon susține cele afirmate de artist și declară că alimentele grase pot combate efectele alcoolului, de aceea pălinca vină însoțită tot timpul de slănină, în zonele cu tradiție din România.
DUCU BERTZI: Dacă palinca o ții în butoaie de stejar sau de dud capătă și un pic de culoare, și e mai așezată. Zici că nu e tare, dar, după ce bei două pahare, nu te mai ridici de pe scaun, te păcălește, te fură!
Spui ce bună e, pare moale, la gust, dar apoi vezi că ai probleme cu genunchii. Nu se bea pe stomacul gol, pentru că arde stomacul, trebuie să mănânci ceva gras, mai înainte, la noi, în Maramureș, slăninuța și horinca se ajută una cu alta”, spune artistul pentru Click!
NUTRIȚIONIST: Atunci când beți mai mult, mâncați alimente grase, pentru a contracara efectele alcoolului. De aceea, pălinca vine însoțită de slănină, în zonele cu tradiție”, a spus expertul.
Vezi și: Câte mese trebuie să mâncăm pe zi, dacă ținem post, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic