George Pușcaș: „Este un regret mare că nu am luat trei puncte!”

Publicat: 05/09/2020 | 09:44
George Pușcaș: „Este un regret mare că nu am luat trei puncte!”

Atacantul George Puşcaş, autorul golului echipei naţionale a României în partida cu Irlanda de Nord din Liga Naţiunilor, a declarat că rezultatul de egalitate, 1-1, este unul nedrept ţinând cont de aspectul jocului.

„Faptul bun este că ne-am creat ocazii, că am avut posesia, iar supărător este că am obţinut doar un punct şi că este un rezultat nedrept. Ăsta e fotbalul, câteodată este nedrept, însă noi am dat totul pentru victorie. Acum nu ne-a ieşit, am avut ocazii, dar şi portarul lor a fost într-o formă bună. Este cel mai mare regret că nu am luat cele trei puncte. S-a terminat 1-1, trebuie să ţinem capul sus şi la următorul meci să dăm mai mult. Când ataci mereu, aşa se întâmplă, în apărare ai mai puţini oameni pentru că încerci să marchezi. Iar când nu intră mingea, câteodată jocul te pedepseşte. Dar trebuie să luăm lucrurile pozitive din acest meci şi să sperăm că jocul de azi, care a fost unul bun din punctul meu de vedere, ne va răsplăti cu Austria”, a declarat George Pușcaș.

Următorul meci al naționalei României în această competiție va avea loc luni în deplasare cu Austria. Viitoarea adversară a „tricolorilor” în Nations League, au debutat cu o victorie în Grupa 1 Liga B din această ediție a Ligii Națiunilor. Austriecii s-au impus cu scorul de 2-1 în Norvegia și așteaptă cu mare încredere duelul cu naționala lui Mirel Rădoi, care va avea loc luni, 7 septembrie de la ora 21:45.

Austria este pe locul 26 in ierarhia FIFA, în timp ce România este pe 37, dar din tabara gazdelor lipsește David Alaba, proaspăt câștigator al trofeului UEFA Champions League, cu Bayern Munchen. Austria e în formă bună și a pierdut doar un singur meci din ultimele nouă, iar ultimul joc a fost excellent, victorie cu 2-1 în Norvegia, aceasta fiind a patra victorie la rând la diferență de un gol. Partida Austria – România va începe la ora 21:45 la Klagenfurt meciul ffiind transmis în direct de ProTV.