Gheorghe Dincă, depistat cu o boală gravă. Ce măsuri au luat medicii: ”Vorbește despre Dumnezeu tot timpul!”

Publicat: 09/11/2019 | 15:24
Gheorghe Dincă, depistat cu o boală gravă. Ce măsuri au luat medicii: ”Vorbește despre Dumnezeu tot timpul!”

După ce a fost încarcerat în Penitenciarul Jilava, Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal care a declarat că le-a răpit, sechestrat și violat pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost supus unor investigații medicale amănunțite. 

”Monstrul din Caracal” s-a aflat și se află sub supraveghere permanentă, fiind și monitorizart medical. Lui Dincă i s-a administrat și tratament medicamentos, medicii ajungând la concluzia că acesta… suferă de depresie. Dar ceea ce este cu atât mai interesant abia acum urmează. Gheorghe Dincă a devenit depresiv… după ce a fost încarcerat. În ultimele luni, în mass-media au apărut informații conform cărora Gheorghe Dincă are stări de anxietate, căderi nervoase și… momente în care plânge. Criminalul a cerut și o Biblie, la un moment dat, iar cei din jurul său spun că a început să vorbească, tot timpul, despre Dumnezeu.

Un doctor în psihologie a făcut portretul psihologic lui Gheorghe Dincă. Florian Gheorghe a spus că acesta ar fi acționat doar în casă sau în apropiere de casă, nu mai departe.

”Personalitatea acestui individ e foarte complicată. S-au strâns atât de multe date, multe contradictorii, marea problemă e să poți face o corespondență între realitatea psihologică a acestui caz cu o realitate juridică și să poți încadra toate trăsăturile lui de personalitate într-o terminologie juridică din care să rezulte gradul de vinovăție, modul în care a operat, motivele care l-au împins, dacă a lucrat singur sau cu alții … dacă e doar un pion”, a declarat, pentru antena3.ro, doctorul Florian Gheorghe. 

Gheorghe Dincă, ”greu de descifrat”

Criminaliștii au încercat, de la bun început, să îl ”descifreze” pe Gheorghe Dincă, să îi înțeleagă fiecare mișcare și să afle, pe lângă alte informații esențiale, și dacă acesta a acționat ca un ”lup singuratic” sau a făcut parte – ipoteză vehiculată în mass-media – dintr-o rețea de trafic de carne vie, fiind o rotiță a unui angrenaj infracțional bine ”uns”. Declarațiile lui Gheorghe Dincă au fost, adeseori, contradictorii, existând și varianta că ar fi încercat să pună anchetatorii pe piste false.

În curtea lui Dincă, specialiștii au descoperit un cuptor improvizat și au ridicat fragmente osoase care au fost expertizate la INML. ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost descoperit, în urma analizelor efectuate, însă nici până azi nu se știe, cu certitudine, ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu, cealaltă fată care ar fi fost răpită și sechestrată de ”Monstrul din Caracal”.

 

Citește și...