Gheorghe Mărmureanu, declarații îngrijorătoare după cutremurul de 4,5 grade din Vrancea: “Se va rupe în două”

Publicat: 03/09/2019 | 16:21
Gheorghe Mărmureanu, declarații îngrijorătoare după cutremurul de 4,5 grade din Vrancea: “Se va rupe în două”

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP, a făcut declarații îngrijorătoare după cutremurul de 4,5 grade din Vrancea, care s-a produs în această după-amiază. Seismul înregistrat azi este al treilea de luna aceata: primul care a avut loc a fost duminică, 1 septembrie, în județul Buzău și a avut magnitudinea 2,3 pe scara Richter; iar luni, 2 septembrie, un cutremur s-a produs în judeţul Călăraşi. 

Gheorghe Mărmureanu, declarații îngrijorătoare după cutremurul de 4,5 grade din Vrancea

Conform dezvăluirilor făcute de Gheorghe Mărmureanu în cadrul emisiunii “Esențial”, cutremurul de 4,5 grade pe scara Richter din Vrancea este unul normal și nu ar trebui să ne îngrijorăm. Directorul onorific al INCDFP a reamintit însă de declarațiile alarmante pe care le-a făcut în legătură cu Africa, despre care a spus că se va rupe în două și că țara noastră se află sub influența acestui continent.

“E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), pentru Antena 3.

Citește și...