Gino Iorgulescu, reales ca preşedinte al LPF!

Publicat: 23/10/2017 | 15:24
Gino Iorgulescu, reales ca preşedinte al LPF!

Gino Iorgulescu, actualul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a câştigat astăzi un nou mandat în fruntea Ligii, după ce a câştigat alegerile în faţa lui Sorin Drăgoi, preşedintele ACS Poli Timişoara.Gino Iorgulescu a câştigat alegerile cu un scor covârşitor. 

El a fost votat de reprezentanţii a 13 cluburi din Liga 1, iar contracandidatul său, Sorin Drăgoi, a primit un singur vot, din partea lui ACS Poli Timişoara.

Mandatul viitorului preşedinte va fi de cinci ani şi nu de patru, ca până acum, după ce statutul LPF a fost modificat în acest sens. Totodară o persoană nu poate avea mai mult de două mandate în fruneta LPF, astfel că acest mandat va fi şi ultimul pentur Gino Iorgulescu.

Dacă actualul şef al LPF este un om de fotbal, fiind el însuşi un fost fotbalist internaţional şi antrenor, Sorin Drăgoi a stat departe de sportul rege până în 2016. Gino Iorgulescu este în funcţia de preşedinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la ultimele alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. la vremea respecită, Dragomir conducea Liga de 17 ani.

Gino Iorgulescu a făcut carieră ca jucător la Sportul Studenţesc, dar a mai evoluat şi la Dunărea Giurgiu şi Progresul. După retragere, el a activat ca antrenor secund la echipa naţională, în mandatele selecţionerilor Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu, apoi a fost mai mulţi ani preşedintele FC Naţional, fostă Progresul.

Sorin Drăgoi a fost inspector vamal la Bucureşti, apoi timp de nouă luni, în 2001, a lucrat ca funcţionar vamal la Arad, după care a părăsit sistemul vamal. Drăgoi este om de afaceri, a fost acţionar al unor firme din domeniul imobiliar şi a deschis câteva localuri în Timişoara. Din 2012 a fost consilierul primarului Nicolae Robu, în 2013 a devenit primul city-manager al oraşului de pe Bega, iar din vara anului 2016 este preşedintele ACS Poli Timişoara. Drăgoi este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Golf.

Cristi P.

Citește și...