Gospodării inundate în Dâmbovița. O mașină, blocată de aluviuni în Argeș. FOTO&VIDEO

Publicat: 23/07/2020 | 21:11

Codul galben își arată deja efectele în mai multe județe din țară. În Dâmbovița mai multe gospodării au fost inundate după o ploaie torențială. În Argeș, pompierii au scos o mașină îngropată de aluviuni.

În urma precipitațiilor abundente căzute în această după-amiază în zona de nord a județului Dâmbovița, mai multe gospodării din localitatea Glod au fost inundate, fiind necesară intervenția pompierilor pentru evacuarea apei din curți. În acest moment, pentru evacuarea apei, pompierii acționează cu motopompe și autospeciale.

Citește și: Reacția Apa Nova, după inundațiile de duminică, din Capitală

Situația din județul Argeș

În județul Argeș, pe raza localității Lerești o mașină a rămas blocată în aluviunile ce au blocat circulația pe DJ 734. Autoturismul în care se aflau doi adulți și doi copii a fost evacuat de pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Aceștia intervin în continuare alături de SVSU Lerești cu un buldoexcavator, pentru restabilirea circulației. La Valea Mare Pravăț, o gospodărie a fost inundată după o ploaie de scurtă durată, dar în cantitate mare.

Până la ora 23.00, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp. ANM a emis un cod galben.

Avertizările ANM

Directorul în meteorologie aplicată în cadrul ANM, Florinela Georgescu, a declarat că vremea va fi în continuare instabilă până săptămâna viitoare, iar în sud, în Muntenia și Dobrogea vom avea în weekend chiar și 35 de grade Celsius.

Nu rata: Ploile torențiale au făcut ravagii! Situație gravă în București din cauza inundațiilor

Potrivit specialistei, românii vor avea parte de caniculă, dar și de ploi torențiale de scurtă durată, vânt puternic și vijelii. „Suntem în continuare într-o perioadă cu instabilitate atmosferică. Adică, apariția destul de bruscă a precipitațiilor, mai ales a ploilor cu caracter torențial însoțite de fenomne de instabilitate atmosferică și descărcări electrice, vijelie sau căderi de grindică.”, a declarat la Gândul LIVE Florinela Georgescu.