Gregorian Bivolaru a infierat consumul de droguri, la conferintele MISA: “Yoghinii vor raspunde in fata legii pentru faptele lor”

Publicat: 24/09/2014 | 00:26
Gregorian Bivolaru a infierat consumul de droguri, la conferintele MISA: “Yoghinii vor raspunde in fata legii pentru faptele lor”

Si yoghinii se confrunta cu problema drogurilor, la fel ca intreaga societate. Chiar daca nu este vorba despre cocaina sau heroina, ci de plante halucinogene, chiar “guru” Gregorian Bivolaru s-a implicat direct in combaterea acestei situatii.

Aflat in azil politic in Suedia de mai bine de opt ani, liderul spiritual MISA, Gregorian Bivolaru, tine legatura cu elevii scolii de yoga prin intermediul mesdajelor inregistrate, asa cum s-a intamplat si anul acesta in cadrul vestitei tabere de yoga de la Costinesti. De data aceasta, “guru ” Bivolaru a avut un puternic mesaj antidrog, transmis sub forma unei comunicari audio, pe doua cai: o data in cadru restrans, instructorilor de yoga, iar in al doilea rand, in mod public, in fata cursantilor.

Gregorian Bivolaru i
Gregorian Bivolaru i

Interdictie pentru plantele halucinogene
 

Potrivit unor surse din interiorul scolii de yoga, Guru Bivolaru a ”tunat si a fulgerat” impotriva unor grupuri din interiorul scolii, unde s-ar consuma “diferite plante sau preparate gen ayahuasca”( planta halucinogena de origine amazoniana, n.r) nominalizand in mod direct anumiti lideri bine-cunoscuti de yoghini care s-ar ocupa cu procurarea si comercializarea acestor substante si compusi. Bivolaru a atras atentia ca acestia vor ajunge la puscarie daca vor fi prinsi si vor pata iremediabil numele scolii de yoga.

Frunzele plantei sunt macerate, obtinandu-se o pasta
Frunzele plantei sunt macerate, obtinandu-se o pasta

 CITESTE SI: N-o sa-ti vina sa crezi ce a facut MISA la Costinesti! Vezi cati bani strang de la cursanti!

Motivul uluitor pentru care Bivolaru isi ascunde fata de yoghinii de rand. La mii de kilometri de casa, liderul spiritual MISA a..

Mai mult, dupa ce a epuizat problema drogurilor, Gregorian Bivolaru a facut un apel cursantilor sa nu-si mai imprumute unii altora bani “infierandu-i” public pe rau-platnici. Liderul spiritual MISA s-a referit la cazul concret al unei instructoare de yoga, care ar fi luat de la un cetatean strain 12.000 de euro, sub promisiunea ca-i va preda un curs de yoga. “Gregorian Bivolaru a venit cu recomandările ca yoghinii să nu se îndatoreze unii la alţii sau să încerece să solicite sume de bani de la alte persoane de bună credinţă” au precizat oficialii MISA.

Gregorian Bivolaru a fugit din tara

MISA: Bivolaru a explicat ca drogurile sunt incompatibile cu yoga

Reprezentantii miscarii au confirmat si mesajul antidrog al lui Gregorian Bivolaru, dar sustin ca organizatia nu s-a confruntat, in mod concret, cu situatii de consum de droguri
“Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a subliniat în repetate rânduri faptul că substanţele halucinogene sunt nocive şi au efecte dezastruoase şi tocmai de aceea a recomandat adeseori SĂ NU SE CONSUME, DIN NICIUN MOTIV, substanţe halucinogene artificiale sau naturale. În mesajul său recent, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a reiterat această idee subliniind faptul că toate acestea sunt ilegale şi că învăţătura şi practica yoga este incompatibilă cu consumul de droguri şi substanţe halucinogene”, se arata in punctul de vedere transmis de MISA.

Gregorian Bivolaru era o prezenta nelipsita, pe vremuri, in tanerele de yoga
Gregorian Bivolaru era o prezenta nelipsita, pe vremuri, in tanerele de yoga

Reprezentantii organizatiei sustin ca membrii comunitatilor de yoghini nu obisnuiesc sa consume astfel de substante, astfel ca mesajul transmis de Bivolaru ar avea un caracter strict educativ si preventiv. De ce a fost insa facut public in doua randuri, daca Gregorian Bivolaru n-ar fi dorit sa transmista un mesaj de mare importanta?!

“Conferinţa viza o recomandare globală pentru toţi yoghinii şi instructorii principali de yoga din străinătate, sublinindu-se ideea că şcoala noastră de yoga nu admite sub nici o formă asemenea practici aşa-zis spirituale care să presupună consumul de substanţe halucinogene. Totodată, Gregorian Bivolaru a precizat că în situaţia în care vor există cazuri izolate, respectivii sunt pasibili să răspundă personal în faţa legii pentru faptele lor” au mai precizat oficialii scolii de yoga.

M.Niculescu